הנציגות הכלכלית ל-OECD ונקודת הקשר הלאומית של ישראל ל-RBC (מר רונן כ”ץ, מינהל סחר החוץ) מזמינות אתכם להשפיע על תהליכים בינלאומיים ולהגביר התנהגות תאגידית אחראית. ה-OECD מזמין אתכם להיות חלק מתהליך הערכת המצב (stocktaking) של הקווים המנחים לחברות רב-לאומית של ה-OECD. ההתייעצות הציבורית פתוחה לכל בעלי העניין מישראל, כולל עסקים, קבוצות תעשייה, ארגוני חברה אזרחית, איגודים מקצועיים, כמו גם אקדמיה, ארגונים בינלאומיים ומומחים ממשלתיים. אתם מוזמנים למלא את הסקר כאן עד ה- 14 לספטמבר 2021. אפשר למלא את הסקר באנגלית, צרפתית או ספרדית.
משמעות הקווים המנחים לחברות רב-לאומית של ה-OECD
הקווים המנחים של ה-OECD מספקים עקרונות וסטנדרטים לא מחייבים להתנהגות תאגידית אחראית התואמת את התקנים הבינלאומיים המוכרים. הם הקוד המוסכם היחיד הרב-צדדי של התנהגות תאגידית אחראית שממשלות התחייבו לקדם גלובלית. הערכת המצב של הקווים בוצעה לפני עשור. מסיבה זו, ה-OECD בודק מחדש האם הקווים המנחים עדיין מתאימים למטרה (fit for purpose) ומזמין בעלי עניין מכל העולם להשתתף בתהליך הייעוץ. מטרת ה-stocktaking היא לקחת בחשבון את ההתפתחויות, ההישגים והאתגרים העיקריים הקשורים לקווים של ה-OECD ולמנגנון התלונות הייחודי של נקודות הקשר הלאומיות (NCPs), כמו גם למערכת אקוסיסטמה בה מיושמים קווי ה-OECD.
ראו טיוטת הדו”ח שכוללת הערות ודגשים מבעלי עניין, ועוקבת אחרי השאלה האם הקווים המנחים עדיין עדכניים לגבי הנושאים מטה.
אם יש לכם שאלות נוספות, אנא צרו אתנו קשר:
OECD@israeltrade.gov.il
כותבת הפוסט, ד”ר לאורה בראון, היא קצינת מדיניות במשלחת הכלכלית של מנהל סחר חוץ במשרד הכלכלה והתעשייה שיושבת בנציגות הקבועה של ישראל לארגון ה-OECD שמקום מושבה בפריס.