פורום ה-G20 מאחד את הכלכלות הגדולות בעולם ובניהן ארה”ב, האיחוד האירופי וסין ומטרת הפורום הוא לייצר צמיחה כלכלית בת קיימא. פורום זה הופך להיות משמועתי יותר בשנים האחרונות עם התחזקות הכלכלות מחוץ לפורום ה-G7 ומאפשר שיתוף פעולה כלכלי בעידן הגלובליזציה וכך להשיג מטרות משותפות. ארגון ה-OECD משמש בשנים האחרונות כזרוע המחקר לפורום זה ופרויקטים רבים מתבצעים בשיתוף פעולה. סין, הנשיאה התורנית של ה- G20, תקבע בשנה הקרובה את סדרי העדיפויות לפורום זה ואלו הם חלק מהפרויקטים שיתמקדו בהם.
כלכלה עולמית נמרצת
המטרה של סין היא ליצור כלכלה עולמית חדשנית, נמרצת, מחוברת ומכלילה והמשבר הכלכלי האחרון הראה בבירור שהמדינות יעמדו ביחד או יפלו ביחד כיוון שעומקי הסחר והגלובליזציה לא מאפשרים לאף מדינה בכלכלה העולמית להישאר אי-בודד, מוגן מפני סערות היומיום. לשם כך מבקשת סין ושאר הכלכלות הגדולות שאינן ב-OECD כגון רוסיה והודו, השפעה גדולה יותר על הארגונים הכלכליים הבין לאומיים כגון: קרן המטבע העולמית (IMF) והבנק העולמי. כחלק מלקחי המשבר הכלכלי העולמי נוצר פורום חדש ליציבות פיננסית בשם FSF המאגד שרי אוצר ונגידי הבנק המרכזיים לשם יצירת רגולציה פיננסית שתמנע משבר דומה. רפורמה נוספת חשובה הנמצאת בתהליכי הטמעה היא רפורמת שקיפות המס של ה-OECD בשם BEPS שאחת ממטרותיה היא למנוע מקלטי מס.

כסף ירוק: לשם עידוד מעבר לצמיחה ירוקה, פורום ה-G20 צריך לעודד ולפתח מסודות פיננסים ירוקים וליצור דרכים טובות יותר שכסף יזרום לתעשיות ירוקות מאשר לתעשיות מזהמות. כאמור, ה-OECD מארגן כל שנה כנס הדנים בו בדרכים לממן כלכלה ירוקה יותר.
מיסים: מס בינלאומי הופך לאחד מהאתגרים הגדולים ביותר לכלכלה העולמית ועל ארגון ה-G20 להמשיך ולהעמיק את שת”פ בין מערכות המס ולהפוך אותן לשקופות והוגנות יותר. פרויקט BEPS של ה-OECD הוא אחד הכלים החשובים ביותר לכך ומאפשר למדינה למסות בצורה שקופה ויעילה חברות עסקיות ולמנוע ממקלטי מס להתקיים.
שחיתות: שחיתות פוגעת בכלכלה ועל הכלכלות הגדולות בעולם להילחם בנגע זה בכל מקום ובעיקר לא לאפשר למושחתים מקומות מקלט. סין קוראת למדינות ה- G20 לעבוד ביחד לשם שמירת אמון הציבור בממשלות, ליצור אווירה עסקית נקייה ולקדם צמיחה כלכלית.
סחר והשקעות
בכנס השרים האחרון של ה-OECD הנושא העיקרי שדנו בו היה עידוד השקעות כיוון שמאז פרוץ המשבר הכלכלי האחרון, היקף ההשקעות העולמי ירד ולא חזר עדיין לרמתו הקודמת, ונתון זה מאיים על הצמיחה הכלכלית ששוב נחתכה לפני מספר ימים על-ידי ה-OECD. פורום ה- G20 בראשות סין יקדם הורדת הגנות סחר, ביטול פרוטקציוניזם ויצירת הסכמי סחר מולטילטרליים. כלכלות ה-G20 אחראיות ל-80% מהסחר העולמי ולכן יש להן אחריות רבה וכוח משמעותי בקידום מטרות אלו.
GVC: כדי לחתור לצמיחה בת קיימא, מדינות חייבות לשפר את נושא זה והמטרה של הפורום הוא שרבים יותר ייהנו מה-GVC וזה יקרה על-ידי שיתוף SMEs (עסקים קטנים ובינוניים) ומדינות מתפתחות.
השקעות: כיום עולם ההשקעות מרובד מאוד עם שורה גדולה וארוכה של הסכמים. כלכלות ה-G20 צריכות להגביר את שיתוף הפעולה ולייצר עקרונות גלובליים לא מחייבים על בסיס וולונטרי שיענו גם על החששות של המדינות המתפתחות.
פיתוח: בניגוד למדינות ה-OECD, כלכלות ה-G20 מורכבות גם מכלכלות מתפתחות כמו ברזיל והודו ולכן יש דגש רב על כלכלות אלו והחזון של סין הוא להשקיע במדינות מתפתחות, בעיקר כאשר הם התקווה הגדולה לצמיחה כלכלית עולמית. פורום ה-G20 מבקש לתמוך בעקרונות הפיתוח של האו”ם: חיסול העוני, שילוב מדיניות כלכלית שתטיב עם החברה והסביבה וצמצום הפערים בין הצפון לדרום.
תשתיות: הפיתוח העולמי מצריך השקעה בתשתיות ומחסור בפיננסים והשקעות יוצר בעיה קשה ולכן פורום ה-G20 צריך לפנות לבנקי הפיתוח הבינלאומיים ולשחק תפקיד משמעותי יותר בתכנית הפיתוח. לפי סין, פורום ה-G20 צריך להמשיך ולעודד השקעות פרטיות בתשתיות ולעודד מכשירים פיננסים חדשניים לכך.
אנרגיה: נכון להיום, ל-1.1 מיליארד אנשים בעולם אין גישה לחשמל ועוני אנרגטי הוא אתגר אמיתי למדינות מתפתחות. על מדינות ה-G20 להטמיע עקרונות של שיתוף פעולה בתחום זה ולקדם נגישות אנרגטית, פיתוח אנרגיה מתחדשת וקידום פיתוח ירוק.
תעסוקה: הבסיס לאיכות החיים של בני אדם הוא תעסוקה ולכן מדינות ה- G20 צריכות לתמוך בצעדים כלכליים שיגבירו תעסוקה ואחת הדרכים הטובות לכך הוא באמצעות יזמות. על המדינות לבחון את מערכת החינוך וההכשרה המקצועית לשם התאמה טובה יותר לשוק התעסוקה. על הכלכלות הגדולות בעולם לקדם, לא רק את הכמות אלא גם את האיכות ובעיקר לייצר מנגנון שיאפשר העלאת שכר.
ועידת ה- G20 תערך ב-4-5 בספטמבר בהאנגג’ואו, סין ובמהלך השנה הקרובה יפגשו גם שרי האוצר של מדינות אלו ויעבוד עם ארגון ה-OECD על שלל המטרות שסין הציבה לשנה 2016.