סמינר מים 2013

ישראל נבחרה להיות מקום ההשקה של פרוייקט חדש של ה-OECD שיעסוק בחדשנות מים במרחב העירוני. אבן הפינה לפרוייקט הונחה בסמינר משותף של ארגון ה-OECD וממשלת ישראל כחלק מהתוכנית הרשמית של כנס WATEC 2013 שנערך ב-23 באוקטובר.

ישראל נבחרה להיות מקום ההשקה של פרוייקט חדש של ה-OECD שיעסוק בחדשנות מים במרחב העירוני. אבן הפינה לפרוייקט הונחה בסמינר משותף של ארגון ה-OECD  וממשלת ישראל כחלק מהתוכנית הרשמית של כנס WATEC 2013 שנערך ב-23 באוקטובר. נספחות משרד הכלכלה פעלה במרץ להבאת האירוע לישראל ולתכנון הסמינר בשיתוף השותפים ב-OECD  ובמשרדי הממשלה השונים.

משבר המים הוא האתגר של המחר! כיום, מיליארד אנשים לא יכולים לשתות מים נקיים. 2.5 מילארד סובלים ממחסור במים וחוסר-גישה למים לצורך היגיינה בסיסית. הנזק הכלכלי העולמי, כתוצאה ממשבר המים הצפוי בשנת 2050, עלול להגיע לכ-800 מיליארד דולר. יחד עם זאת, ניהול חכם וחדשני של מים עירוניים טומן בחובו פוטנציאל של שינוי – הן בהיבט מדיניות והן כהזדמנות עסקית לסקטור הפרטי.

ה-OECD עובד על ניתוח מדיניות ודרכים להתמודדות עם האתגרים הגדולים בתחום המים מזה שנים לא מעטות. הארגון פרסם כבר מספר דו”חות בנושאים של מימון וכלכלת מים, משילות, חקלאות, צמיחה ירוקה, וכן פרסום הדגל “התחזית הסביבתית של ה- OECD לשנת 2050“.

IR v3b

הפרוייקט של ה-OECD  התמקד, בין היתר, באספקטים הכלכליים והמוסדיים של עיצוב וייעול מערכות מים חכמות, מערכות הפצת מים ותשתיות ירוקות. כמו כן, הארגון דן בקשר בין ערים לבין מקורות המים ביניהם ממוקמות ערים אלו, בהקשר של חקלאות, תשתית ירוקה בקו פרשת המים, השפעות של מגוון ביולוגי וכלים כלכליים לניהול הקצאות מים ומדיניות לעידוד פתרונות חדשניים לבעיות האקולוגיות-סביבתיות-כלכליות של המחר.

הסמינר הוא הזדמנות לדון באתגרים והסוגיות הבוערות בתחום ניהול המים, בפורום משותף של מעצבי מדיניות, האקדמיה והמגזר הפרטי – מישראל, ממדינות ה- OECD וכן ממדינות מתפתחות. הוא נערך בתל אביב כחלק מכנס WATEC והוצגו בו פתרונות חדשניים של תעשיית המים הישראלית, לצד מדיניות המים העירונית ודוגמאות לרגולציה ככלי לעידוד החדשנות.

 נספחת משרד הכלכלה ל-OECD, הגב’ ריטה גולשטיין-גלפרין מציינת כי קיום הכנס של ה-OECD בארץ מצביע על המעמד המקצועי שישראל הצליחה לבנות לעצמה בארגון. הכנס הינו הזדמנות מצוינת לבניית רשת עמיתים ולשת”פ בינלאומי בחסות הארגון – הן עבור הרגולטורים והן עבור התעשייה החדשנית בארץ.”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.