“התכנית מתקיימת בבית הספר ע”ש פדרמן למדיניות ציבורית וממשל, ששם לו למטרה להעמיד לרשות מנהלים במגזר הציבורי את כלי המחקר התיאורטיים והאמפיריים המתקדמים ביותר על מנת לטפח את ההון האנושי וההנהגה של השירות הציבורי בישראל. התוכנית מותאמת במיוחד לאתגרים ולצרכים הייחודיים של השירות הציבורי, מפתחת יכולות ניתוח והובלת מדיניות, ומטפחת מנהיגות ארגונית ואישית. היעד המרכזי של התכנית הינו להשביח את עובדי הציבור ולתת להם כלים על מנת להיות יזמי מדיניות ומובילי מדיניות כל אחד בתחומו.”
בסמינר היום נתמקד בעבודת המשלחת הישראלית ב-OECD, כלים שימושיים למשרתי הציבור בעבודה עם הארגון, תחזיות כלכליות עבור ישראל ומשמעותן, אמון בממשל ועוד. בין הדוברים היום השגריר אלי לב, הנספחת הכלכלית לנה זייגר, מומחה ה-OECD גבריאל מצ’ליקה ואנדרו דייוויס ועוד.
ממש עכשיו עורכים הסטודנטים סיעור מוחות עם גבריאל מצ’ליקה בנוגע לנושאים והצעות לסקירת EDRC 2020. הפרסום הכלכלי המרכזי עבור כל מדינה מתפרסם כל שנתיים – הישראלי פורסם במאי 2018 (וזמין לקריאה אצלנו באתר!). שני הנושאים המרכזיים בפרסום האחרון היו חינוך ותשתיות, ובפרסום 2016 פנסיות ותחרות.
עד כה הציעו הסטודנטים לאתגר את הנושאים של פיתוח בר קיימא, קיימות וגם תחבורה.
מה לדעתכם צריך להיכלל במחקר הבא? מה האתגר הכלכלי המרכזי של ישראל לקראת 2020?