סיוע לעידוד שיוון מגדרי והעצמת נשים- סקירה סטטיסטית

ה-OECD פרסם סקירה סטטיסטית שהתבססה על תזרימי הסיוע שהועברו על ידי המדינות החברות בוועדת הפיתוח. לפי הנתונים 31% מנתוני הסיוע עוברים לנושאים של שוויון מגדרי

לפני מספר שבועות פרסם ה- OECD סקירה סטטיסטית שהתבססה על תזרימי הסיוע שהועברו על ידי המדינות החברות ב- DAC)  Development Assistance Committee), תזרימים אשר היו מכוונים להגדלת השוויון המגדרי והעצמת נשים. נכון להיום, 29 מדינות  הינן חברות ב- DAC (ישראל אינה חברה בגוף זה), וכחלק מתפקידן כחברות  הן מעבירות סטטיסטיקות שנתיות של סיוע רשמי לפיתוח (ODA – official development statistics), ממנו הורכבה רוב הסטטיסטיקה בדוח.

בין הממצאים העיקריים שעולים מן הפרק הראשון של  הדוח של ה- OECD הוא, כי תזרימי הסיוע לתמיכה בשוויון המגדרי שהתקבלו מהמדינות החברות ב- DAC בשנים 2009-10 עמד על כ- 25.3 מיליארד דולר בשנה (ראה גרף 1 ), אשר מייצגים כ- 31% מסך הסיוע הבילטרלי של מדינות אלו. סיוע זה מרוכז בעיקר בסקטורים חברתיים יותר כגון חינוך, בריאות וממשל.

sectoral distribution

עוד נמצא, כי יותר מ- 50% מהסיוע בסקטורים של חינוך ובריאות מוכוון לענייני שוויון מגדרי. לעומתם, סיוע לסקטורים כלכליים ופרודוקטיביים נוטה להיות בעל פוקוס שולי בלבד בקידום השוויון המגדרי. המטרות הבינלאומיות לשוויון מגדרי בחינוך התגלו כיעילות בהגברת המאמצים של התורמים להוריד את הפערים של הרשמה לבתי ספר בין בנים ובנות. מכאן אחת ממסקנות הדוח היא, שבניית מטרות גלובליות דומות של שוויון מגדרי בסקטורים כלכליים ופרודוקטיביים יכולה להגביר את מאמץ התורמים בתחומים משמעותיים אלו.

מדינות עם שיעורים גבוהים של אי שוויון מגדרי נוטות לקבל סיוע רב לצורך מטרות הגברת השוויון המגדרי. יחד עם זאת, אין זה המקרה בכל המדינות המקבלות סיוע מהמדינות החברות ב- DAC (כפי שניתן לראות בגרף מספר 2) :

countries most in need

הנתונים המפורטים עבור כל מדינה ניתן לראות גם במאגר הסטטיסטיקה של ה- OECD, שם תוכלו לעשות פילוח נוסף על פי הסיוע בסקטורים שונים. בדוח שפורסם, כמו גם במאגר הסטטיסטי של הארגון, לא תמצאו נתונים על ישראל משום שישראל אינה חברה ב- DAC.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.