משקיעים ירוק, משקיעים בעתיד

ארגון ה-OECD מצטרף לוועידה האקלים COP21 שתערך בפריז, ואירח בין ה-19-20 במאי את הפורום להשקעה ירוקה, שמטרתו לבדוק כיצד ניתן להשקיע בעתיד ירוק יותר באמצעות מימון חברות ירוקות

עוד פחות מ-200 יום לוועידת האקלים הגדולה והחשובה בעולם, שתתרחש בפריז ומטרתה לקבוע פעולות וסטנדרטים, שיאפשרו לבני האדם וכדור הארץ להימנע מתסריט האימים של המGIFF-logo-6-250x250שך המגמה השלילית של שינוי האקלים. ארגון ה-OECD מצטרף לוועידה ואירח בין ה-19-20 במאי את הפורום להשקעה ירוקה, שמטרתו לבדוק כיצד ניתן להשקיע בעתיד ירוק יותר באמצעות מימון חברות ירוקות.

 

השנה אירח הכנס את האישיות המוכרת ביותר בעולם, כאשר מדברים על שינוי אקלים, אל גור (Al Gore), סגן נשיא ארה”ב לשעבר. גור העביר הרצאה אופטימית, בה הראה כיצד אנרגיה ירוקה הופכת ליותר ויותר זולה ומדינות משקיעות יותר בפרויקטים ירוקים. מזכ”ל ארגון ה-OECD, אנחל גוריה, הדגיש את חשיבות השוק הפרטי להצלחת המגמה הירוקה המתחוללת בעולם וכיצד מדיניות חכמה יכולה למנוע את הקטסטרופה הבאה לפתחו של העולם.

אל גור ואנחל גורייה בכנס GIFF. קרדיט: OECD
אל גור ואנחל גורייה בכנס GIFF. קרדיט: OECD

בפורום הנוכחי הדגישו בעיקר את ערוצי ההשקעה בחברות ירוקות ובכנס נכחו בכירים מחברות השקעות וכמו כן מנכ”לים של חברות חדשניות בתחום האנרגיה הירוקה. אחת מההרצאות החשובות ביותר ניתנה על-ידי ארגון האנרגיה העולמי (IEA), שבה הוצגו נתונים אופטימיים על שוק האנרגיה העתידי. לפי ה-IEA, בפעם הראשונה, למרות הצמיחה העולמית והגידול בתמ”ג, פליטת הפחמן הדו-חמצני, האחראי להתחממות האקלים הגלובלית, לא השתנתה. מעבר לכך, בתוך מדינות ה-OECD ישנה ירידה בפליטת ה-CO2 ובצריכת האנרגיה. כמובן שהמפתחות נמצאות אצל המדינה המאוכלסת בעולם- סין, שהתנגדה בוועידת האקלים האחרונה למכסות פליטת פחמן ונראה, שהפעם יש סיבה לאופטימיות. יש סימנים ראשונים, שגם במדינה בעלת צריכת האנרגיה הגדולה בעולם ישנה ירידה בפליטת הפחמן, לא בגלל ההאטה כלכלית משמעותית, אלא בעיקר עקב ההבנה, שזיהום האוויר משפיע על איכות חיי הסיניים ועל היכולת להתפתח כלכלית.

זיהום אוויר בבייג'ינג. קרדיט: NG HAN GUAN AP
זיהום אוויר בבייג’ינג. קרדיט: NG HAN GUAN AP

למרות נתונים אלו, רוב הכסף המושקע בסקטור האנרגיה, מושקע ברובו בתחום הדלקים והסכום נמצא רק בעלייה –מ-60$ מיליארד ב-2006 עד ל-300$ מיליארד ב-2011. נציגת ה-IEA הדגישה, שאמנם חשוב מאוד לדבר על השקעות בתחום האנרגיה ירוקה, אך יש לזכור, שלמדינה יש תפקיד חשוב ביותר, כיוון ש- 70% מתחום התשתיות באנרגיית נפט וגז העולמית שייכים עדיין למדינה ולא לשוק הפרטי. השקעה באנרגיה ירוקה רלוונטית לכל העולם, אך אפילו יותר למדינות ה-OECD, כיוון שבשנים הקרובות רוב ההשקעה תהיה בהחלפת מקורות האנרגיה למקורות ירוקים.

מילת ה”באזז” באירוע הייתה 2 מעלות צלזיוס, כיוון שמומחים לשינוי אקלים קבעו, שאם טמפרטורות כדור הארץ תעלה בשנים הקרובות מעל 2 מעלות צלזיוס, אסון סביבתי עצום יתרחש ולכן חייבים לשמור את התחממות הגלובלית במסגרת הזו והפורום של ה-OECD בסופו של יום הוא חלק מהמאמצים למנוע את האסון הבא.

בסופו של דבר, כמו בכל בעיית מדיניות, הזדמנות טמונה בנושא ובישראל, למשל, משבר המים גרם ליצירת טכנולוגיות חדשות, הקמת מאגרי מים מוטפלים ותכנית NewTech תומכת בתחום האנרגיה, המתחדשת. כיום פועלות בישראל למעלה מ-100 חברות הזנק בתחום זה וחברות חדשות קמות באופן תדיר. Israel NewTech שמה לה כמטרה להמשיך את פיתוח התחום בעזרת מגוון כלי סיוע ותמיכה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.