מפת הדרכים- קולומביה בדרך ל-OECD

מועצת ה-OECD אישרה תהליך הצטרפות לקולמביה. כדי להתקבל, על קולומביה לקבל אישור של כלל הוועדות. משרד הכלכלה מחזק קשרים עם קולומביה המתפתחת

בעקבות החלטת ההרחבה בכנס השרים מחודש מאי האחרון, עליה דיווחנו כאן, אישרו ב-19 בספטמבר 34 המדינות החברות את מפת הדרכים שתוביל להצטרפותה של קולומביה ל-OECD.

המזכ”ל אנחל גורייה אמר בתגובה לאישור זה את הדברים הבאים: השקת השיחות עם קולומביה מדגישה את המחויבות של הארגון להתרחב…המטרה המשותפת שלנו היא לעבוד ביחד כדי לקרב את המדיניות הקולומביאנית לכלים הטובים ביותר של ה-OECD”.

במה כרוך התהליך?

חברות בארגון כוללת הבעת מחויבות לערכיו הבסיסיים אותם אמורות לחלוק המדינות המועמדות. קבלת ערכים בסיסיים אלו יחד עם “הכלים המשפטיים”, סטנדרטים ואמות מידה הינה בבחינת דרישה בסיסית לחברות בארגון. ערכים אלו כוללים: מחויבות לדמוקרטיה פלורליסטית הנשענת על שלטו החוק וכיבוד זכויות אדם, שקיפות ודבקות בערכי כלכלת שוק ופיתוח כלכלי.

F130610HOMN006-e1370863010386

עפ”י מפת הדרכים להצטרפות ל-OECD, חוץ מאימוץ “כלים משפטיים” של הארגון, בחן הארגון את כלל המדיניות הכלכלית של ישראל, כמו גם מדיניותה במספר נושאי מפתח בהם קיימים מעט, אם בכלל “כלים משפטיים”. בחינה זו מטרתה לוודא מידת קוהרנטיות בין המדיניות המיושמת בקולומביה  לזו הקיימת בקרב מדינות ה-OECD.

פקידים קולומביאניים יעבדו כעת במשותף עם וועדת ה-OECD  ועם מומחים ממדינות אחרות, על בחינת תחומי מדיניות שונים שנקבעו על מנת לעמוד בסטנדרטים וכלים רגולטוריים ברמה דומה למדינות החברות. בין השאר יבדקו הנושאים הבאים: משילות, כימיקלים, מדיניות סביבתית, סטטיסטיקה, רגולציה, בריאות, סחר, מדיניות תעסוקה וכו’. לאחר שייבחנו התחומים השונים, יגיע התהליך לשלבי הסיום שלו, עבודת המטה שנעשתה תעמוד לפתחה של הוועדה שתבחן את הנושא, ולאחר שזו תתן אור ירוק למהלך, תעלה קולומביה להצבעה בה המדינות החברות יחליטו האם קולומביה תהפוך למדינה חברה.

בקולומביה, הכלכלה השלישית בגודלה באמריקה הלטינית, חיים למעלה מ-47 מיליון בני אדם. במשך השנים הייתה מצויה לא מעט זמן במצב של מלחמת גרילה (שעדיין ישנן אם כי בעצימות נמוכה יותר- חל שיפור ניכר בביטחון), אם כי השיפור בתחום זה הביא לשיפור כלכלי. התמ”ג שלה עולה בהדרגה בשנים האחרונות- מ-207,411$ ב-2007 ל- 362,000$ ב-2012. התמ”ג לנפש הוא 7600$ והיקף ההשקעות הזרות בה היה בשנת 2011 למעלה מ-14 מיליון דולר ב-2011. נתוניה, אם כן, מעידים על כלכלה בצמיחה. השינוי מחייב המשכיות. על כן, קולומביה, רפובליקה נשיאותית, שינתה את חוקתה לאחרונה כך שתאפשר לא להגביל נשיאים לכהונה אחת.

מה זה אומר לגביי ישראל?

ב-2011 חנך משרד הכלכלה נספחות מסחרית בבוגוטה, בירת קולומביה.

במהלך אותה השנה, במסגרת כנס השרים של ה-WTO  הכריזו ישראל וקולומביה על כוונתן לפתוח בשיחות על הסכם סחר חופשי ואכן ביוני האחרון, בתום התהליך, ביקרה משלחת קולומביאנית בראשותו של הנשיא הקולומביאני בישראל וחתמה על הסכם כזה.  המשא ומתן בין המדינות נמשך 15 חודשים בהובלת המינהל לסחר חוץ במשרד הכלכלה ובשיתוף מינהל המכס ומשרדי האוצר, המשפטים, החקלאות והחוץ. במשרד הכלכלה מעריכים, כי ההסכם ייכנס לתוקף עוד השנה. הסכם כולל הפחתת מכסים על כל המוצרים התעשייתיים ועל חלק מהמוצרים החקלאיים בין שתי המדינות, גישה למכרזים ממשלתיים בקולומביה, מנגנוני הגנה על השקעות ושוק חופשי יותר ליצוא שירותים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.