מי בוחן את ישראל?

בדיון ב-OECD על כלכלת ישראל, נכחו אנשי משרד האוצר ובראשם מנכ"לית המשרד שעדכנה את אנשי הארגון בהתקדמות הרפורמות הכלכליות בישראל

ביום 6 בנובמבר ערכה וועדת בחינת ההתקדמות הכלכלית, ה-EDRC -Economic Development Review Committee, של ה-OECD דיון על טיוטת הדו”ח הדו-שנתי על כלכלת ישראל.

הוועדה נחשבת לאחת המסגרות החשובות והבולטות של ה-OECD ובוחנת באופן פרטני את כלכלתן של 34 המדינות החברות בארגון ומדינות ה-BRICS. תוצאות הבחינה מפורסמות בדו”ח דו-שנתי המציג את האתגרים העומדים בפני כלכלת המדינה, כפי שהם נתפסים בעיני הוועדה, וכולל המלצות לצעדי מדיניות להתמודדות עם אתגרים אלה. הוועדה פועלת בחסות האגף הכלכלי של הארגון (ECO).

הדו”ח הנוכחי הנוגע לכלכלת ישראל עוסק במדיניות ואינדיקטורים מאקרו-כלכליים, מדיניות פיסקאלית ומוניטרית וכולל שני פרקים מיוחדים: הראשון, על מערכת המסים ותשלומי העברה והשני, הדן באתגרים העומדים מול מערכת הבריאות בישראל. בנוסף, מתייחס הדו”ח גם לשוק העבודה, לאתגרים סביבתיים ולביצוע רפורמות מבניות.

leap_pic4

בדיון על ישראל נכחה משלחת משותפת למשרד האוצר, משרד הבריאות ובנק ישראל, בראשות מנכ”לית משרד האוצר, יעל אנדורן שכללה בנוסף את הכלכלן הראשי, ד”ר מיכאל שראל, סגן הממונה על אגף תקציבים, משה בר סימן טוב, הממונה על אגף מאקרו כלכלה ומדיניות בבנק ישראל, ד”ר עדי ברנדר, מנכ”ל משרד הבריאות, פרופ’ רוני גמזו, סגן ראש המנהל לתכנון אסטרטגי וכלכלי במשרד הבריאות, ניר קידר וכן סגן ראש המשלחת הקבועה ל-OECD והציר הכלכלי, אילן סוסניצקי ויועץ בנציגות האוצר ל-OECD, נדב שנטל.

בדיון היום הציגה מנכ”לית האוצר יעל אנדורן את הצעדים שהממשלה ביצעה לשמירת המדיניות התקציבית בשנים 2014-2013. בנוסף, סקרה אנדורן את צעדי הממשלה בתחומי החינוך, הדיור ושיתוף אוכלוסיות בשוק העבודה. בסיומם, העריכה אנדורן כי הדיונים המעמיקים עם הארגון יתרמו רבות להבנת האתגרים העומדים בפני ישראל, ולגיבוש מדיניות הממשלה בנושאים הרלוונטיים.

הדו”ח המלא יושק על-ידי מזכ”ל ה-OECD, אנחל גורייה, במהלך ביקור מיוחד שיערוך בישראל בתחילת חודש דצמבר.

*הפוסט הודות לנציגות האוצר במשלחת הקבועה של ישראל ל-OECD. הציר הכלכלי אילן סוסניצקי והיועץ נדב שנטל.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.