ה- Better life Index של ארגון ה- OECD הצליח לזכות בתשומת לב רבה בקרב התקשורת, הציבור ומקבלי ההחלטות. מהותו של אינדקס החיים הטובים הינה לספק מדדים סטטיסטים לאיכות חיים, אשר יוצאים מגבולותיו הצרים של מדד התמ”ג. המדדים מאפשרים להשוות את איכות החיים בין מדינות ה- OECD, בהתבסס על 11 נושאים, אשר הוגדרו כחיוניים לאיכות החיים.
כעת “משדרג” הארגון את הפלטפורמה האינטראקטיבית לרמה האזורית, בה תוכלו להשוות בין האזור בו אתם גרים ל- 362 אזורים אחרים (בישראל ומדינות אחרות), דרך שמונה נושאים המגדירים את איכות החיים: הכנסה, תעסוקה, בריאות, חינוך, סביבה, בטחון, התגייסות אזרחית וגישה לשירותים.
כנסו לאינדקס האזורי החדש בלינק הבא.
איכות החיים באזור נקבעת על פי שמונת המדדים המוצגים גרפית כענפים, כאשר אורכו של הענף מעיד על התוצאה של מדד ספציפי ביחס לאזורים אחרים ב- OECD. אחת ממטרותיה העיקריות של פלטפורמה זו, כמו גם של הפרסום המקיף (ה- How’s life in your region?), אשר צפוי לראות אור באוקטובר השנה, היא לספק כלי עזר לקביעת מדיניות. על כן, הוחלט שלא יהיה זה נכון לספק מדד אחד, אשר יכלול את כל האספקטים, אלא להציג את האינפורמציה בצורה, שבה יוכלו המשתמשים לקחת בחשבון את מה שנראה להם חשוב יותר ובעצם לבצע הערכה אישית לנושאים אלו.
בכל נושא ניתנת למשתמש האפשרות להשוות את רווחת החיים באזורו עם אזורים אחרים. למשל, כאשר יבחר המשתמש לבחון את מדד הבריאות באזור תל אביב, האינדקס יראה גם את מיקום האזור ביחס לאזורים אחרים בישראל, היכן הוא נמצא ביחס לאזורים אחרים ב-OECD והאם המדד עלה או ירד במהלך העשור האחרון.
בישראל הוגדרו לצורך השוואה זו שישה אזורים: אזור המרכז, אזור חיפה, אזור ירושלים, אזור הצפון, אזור הדרום ואזור תל אביב.
ריכזנו עבורכם מספר פרטים מעניינים על ישראל:
בשקלול מדדי התעסוקה, קיבל אזור תל אביב את הציון 8.8 מתוך 10 , אשר מציב אותו במקום הראשון מבין האזורים האחרים בישראל, עם שיעור אבטלה של 5.3% ושיעור תעסוקה של 76.5%.
במדד ההכנסה, קיבל אזור ירושלים ציון נמוך במיוחד עם 0.6 מתוך 10 הנקודות האפשריות, מה שהציב אותו במקום ב- 5 בישראל, גבוה רק במעט מהאזור הצפוני (עם 0.5 נקודות).
בכל הנוגע לביטחון, לעומת זאת, ניצב אזור ירושלים במקום הראשון מבין ששת האזורים האחרים עם ציון של 10 מתוך 10.