כנס השרים הוא האירוע החשוב ביותר של ארגון ה-OECD המתקיים אחת לשנה, בו מתכנסים שרים נבחרים ממדינות החברות בארגון ומדינות שותפות, לדון בנושאים החושבים ביותר ב-OECD. ב-2016 יתקיים הכנס במטה הארגון בפריז, בתאריכים 1.6-2.6, עם סיום הפורום השנתי הקבוע של ה-OECD המתקיים קודם לכן ופתוח לכלל הציבור.
מו בכל שנה נבחרת מדינה אחרת להיות נשיאה תורנית; והפעם קיבלה צ’ילה את הכבוד, ביחד עם פינלנד, הונגריה ויפן שיפעלו בתור הסגניות. הנושא הנבחר ל- 2016 הוא “שיפור פרודוקטיביות עבור צמיחה מכלילה”, בעיקר משום שזהו נושא שמתפרש כבעייתי בכלל מדינות ה- OECD. ההאטה בצמיחה הכלכלית ובפרודוקטיביות הנראים בשנים האחרונות גרמו גם לירידה ברמת החיים וכתוצאה מכך לאי-שוויון. האטה זו אמנם לא פגעה בכל מדינות הארגון באותו אופן, אך זוהי מגמה הולכת וגוברת ברוב המדינות, עם מאפיינים משותפים מסוימים לכולן. ה-OECD קובע כי יש צורך במחקר מעמיק יותר בנושא לצורך טיפולו והתאמת המלצות מדיניות. כאשר ערים, אזורים ואוכלוסיות מסוימות נשארות מאחור, היכולות הפרודוקטיביות של הכלכלות של אותן מדינות מושפעות באופן משמעותי; כתוצאה מכך הצמיחה בפרודוקטיביות נמוכה ממה שהייתה יכולה להיות. ישיבת מועצת השרים תציע לשרים הזדמנות, בהתבסס על עבודת ה-OECD ,לבחון פתרונות מדיניים אפשריים לשיפור הפרודוקטיביות עבור צמיחה מכלילה.

כמו כן צפויים השרים לדון בנושאים הבאים:
- התחזית הכלכלית העתידית: דו”ח בשם Economic Outlook; אחד הדוחות החשובים ביותר ב-OECD בו יוצגו התחזיות הכלכליות של הארגון לשנת 2016.
- דיון אסטרטגי מפי מזכ”ל ה-OECD: מאז חידוש מנדט המזכ”ל ב-2016 תהיה זו הזדמנותו הראשונה להציג את עתיד וחזון הארגון על פי מסמכו “21 פור 21”, אשר מסכם 21 הצעות לשימור ולשיפור הארגון עד שנת 2021.
- שיפור פרודוקטיביות למען צמיחה מכלילה: יהווה את חלקו העיקרי של הכנס ויתקיים בשני חלקים. בראשון ידונו השרים בבעייתיות של האטה בפרודוקטיביות, וכתוצאה מכך בעלייה באי-שוויון. בשלושת העשורים האחרונים נראתה עלייה משמעותית באי השוויון מבחינת הכנסות במדינות ה-OECD, כאשר 10% העשירים ביותר מרוויחים בממוצע 10 פעמים יותר מ-10% העניים ביותר. החלק השני יתמקד בקשר שבין צמיחת פרודוקטיביות וחלוקת הכנסות, בדגש על פתרונות מדיניים.
- הדרך ל-2030: פיתוח אג’נדה אוניברסלית לפיתוח בר-קיימא (הידועים גם בתור SDGs-Sustainable Development Goals) ודיון בנושא כיצד יוכל ה-OECD לתרום למאמצי המדינות בתהליך זה. ההסכם שהושג ב-COP21 יהווה חלק מרכזי מאג’נדה זו.
- הקשר בין סחר והשקעות לצמיחה מכלילה: הדגש יהיה על כיצד ניתן למנף את ההשפעות החיוביות של סחר והשקעות על מנת לקבל תוצאות משמעותיות בעליית הפרודוקטיביות ובצמיחה המכלילה. למרות שקצב הצמיחה של הסחר העולמי נמוך באופן מדאיג בשנים האחרונות עם ירידה משמעותית ב-2015. סחר והשקעות חוצות גבולות מהווים חלק מרכזי במענה ליצירת תעסוקה, עבודות איכותיות יותר, העלאת ההכנסות ושיפור תנאי התעסוקה.

כנס השרים ינעל במושב מסכם, בו השרים ידונו בתוצאות הכנס והצעדים הבאים עבור ה-OECD ליישום המשימות, אשר יזוהו במהלך הכנס וכן אימוץ של הכרזת השרים עבור כנס זה.