לאחר שנדחה מספר פעמים עקב משבר הקורונה, התקיים השבוע כנס שרי עבודה ב-OECD. לכנס הגיעו שרים ובכירים ממשלתיים בתחום העבודה ממדינות רבות כולל תאיר איפרגן, ראש זרוע העבודה של ישראל, יחד עם רוני שניצר, ראש אגף אסטרטגיה ותכנון מדיניות בזרוע העבודה, שלוו על ידי משלחת משרד הכלכלה והתעשייה לארגון ה-OECD.
משלחת משרד הכלכלה והתעשייה שמחה ללוות את הביקור ולסייע לזרוע העבודה בקידום עבודת המשרד עם ה-OECD וחיזוק היחסים עם משרדים מקבילים ברחבי העולם.

הכנס עסק ב-“התקדמות לאחר משבר הקורונה לעבר שוק עבודה טוב יותר שמיטיב עם כולם” וסבב סביב סוגיות כגון יצירת שוק עבודה מגוון ופתוח יותר לאוכלוסיות שונות (מיעוטים, צעירים, נשים, מעמד סוציו-אקונומי נמוך), קידום קיימות וחסינות שוק העבודה ועיצוב סביבת העבודה של העתיד בהתאם לתובנות שעלו ממשבר הקורונה.
בנאום פתיחת הכנס התייחס מזכ”ל ה-OECD למשברים שפקדו את העולם בשנים האחרונות- משבר הקורונה, פלישת רוסיה לאוקראינה ומשבר האקלים וכיצד עלינו להיערך ולדאוג לכך שהכלים החיוניים להתמודדות עם השינויים והאתגרים שעולים בעקבות משברים אלו ימצאו בידי כולם, או כפי שניסחה זאת בנאומה הגברת תרזה קופיי יושבת ראש הועדה “הצורך לסייע לאנשים להתקדם ולהשיג את הכישורים שהם צריכים לכלכלת העתיד”.
נציגת ישראל תאיר איפרגן ציינה כיצד משבר הקורונה הדגיש את האתגרים והפערים הקיימים בשוק העבודה הישראלי והציגה לנוכחים את עיקרי תכנית המדיניות הישראלית להתמודדות עם אתגרים אלו שכוללת: הרחבת כישורי שפה ואוריינות דיגיטלית, שיפור והרחבת מערך ההכשרות באופן שמתכתב עם צרכי שוק העבודה כמו גם הרחבת מערך מרכזי תעסוקה בקרב קהילות עם אחוזי תעסוקה נמוכים. היא הדגישה את החשיבות של בנייה וטיפוח תוכניות ארוכות טווח לא רק ברגעי משבר.
המשלחת לקחה חלק בדיון בנושא קידום קיימות ועמידות של שוק העבודה שעסק באופן הטיפול של המדינות השונות באזרחים בעלי כישורים דיגיטליים נמוכים ועובדים הנמצאים בסיכון גבוה לאובדן עבודה. שם הוצגה הרפורמה הצפויה בתוכניות ההכשרה התעסוקתית בישראל שמכילה אלמנטים כגון חיזוק הקשרים בין מעסיקים לתוכניות ההכשרה, הנגשת התוכניות לאוכלוסיות מגוונות יותר והטמעת כישורים בסיסיים לתוכניות.
הכנס אורגן במסגרת פעילות ELS, המחלקה לתעסוקה, עבודה ורווחה, שמובילה את פעילות ה-OECD בתחומים אלו ועוסקת בסוגיות המתקשרות אליהם כגון תעסוקת צעירים, צמצום הפער המגדרי בשוק העבודה, שוק העבודה העתידי, הגירה, מדיניות חברתית והערכת כישורים.
בנוסף, נפגשה המשלחת עם ראש המרכז לכישורים ב-OECD, מרכז שמטרתו לסייע למדינות בבניית תוכניות ומדיניות להכשרה של עובדים. בפגישה עלו מספר נושאים רלוונטיים בתחום כגון הסוגייה כיצד נכון למדוד כישורים?
המשלחת הכלכלית ל-OECD תמשיך לעקוב ולעדכן על התפתחויות בתחום העבודה ונושאים רלוונטיים נוספים בארגון