יותר מדי כסף? כן יש חיה כזו. אמנם ללא פיננסים, צמיחה כלכלית לא תתרחש, אבל כמות גבוהה ולא פרופורציונאלית של כסף יכולה לגרום להאטה כלכלית. בחמישים שנים האחרונות, אשראי מהבנקים ומוסדות אחרים גדלו פי שלושה מהפעילות הכלכלית, מה שיצר כמובן בועה. כלכלני ה-OECD מציינים, שהרחבה נוספת תאט את הצמיחה הכלכלית לטווח ארוך ותגרום לעלייה באי-שוויון. כחלק מפרויקט הדגל של ה-OECD, בשם NAEC (גישות חדשות לאתגרים כלכליים), המחלקה הכלכלית ב-OECD מבקשת להבין את ההשפעה של סקטור הפיננסים על צמיחה כלכלית ועל אי-שוויון.
כמובן שפיננסים חשובים מאוד לצמיחה ובאמצעות פיננסים המוזרמים לכלכלה, היזם אינו צריך כסף רב משלו. כתוצאה מכך, ההשקעות אמורות להיות מנוטרות בצורה מקצועית יותר, כיוון שהבנק או מוסד פיננסי אחר הוא הממן העיקרי. בנוסף, הזרמת הכסף מקלה על סחר בינלאומי ומקילה על מדיניות מוניטרית. מצד שני, יותר מדי כסף בכלכלה יכול לגרום להקצאה לא נכונה של הון, יצירת בועה והגדלת הסיכונים הרגולטוריים.
מימון הכלכלה באמצעות כספים רבים, עד כדי כך שהאשראי גבוה הרבה יותר מהפעילות הכלכלית, גרמה בעבר ותגרום בעתיד לדה-רגולציה רחבה בתחום הפיננסים ובעיקר יצירת מוסדות פיננסים, שהם גדולים מדי מכדי ליפול, כפי שקרה במשבר הכלכלי האחרון, כאשר מדינות נזעקו להציל בנקים, שעמדו בפני קריסה, על חשבון משלם המסים מתוך חשש למשבר כלכלי גדול עוד יותר מקריסתם. כסף רב מדי בכלכלה יוצר עיוותים לא בריאים, כגון יותר הלוואות בנקים מאשר אגרות חוב ויותר אשראי למשקי הבית מאשר אשראי לעסקים.

פיננסים ואי-שוויון
כסף מעצב את תחום אי-השוויון באופן מכריע, אך לא בהכרח לצד אחד והזרמת פיננסים יכולה דווקא לקדם שוויון בהכנסות, אם היא מאפשרת צריכה מוגברת ומעודדת עבודה בתחום הפורמאלי. מצד שני, כסף רב מדי עלול להגביר את אי-השוויון על-ידי כך, שיאפשר לעשירים להשיג כסף ומימון יותר בקלות ולהתעשר עוד יותר לעומת המעמדות הנמוכים, המתקשים לגשת לאשראי וכמובן שכסף רב מדי עלול לגרום לפערים עצומים במשכורות ולהגביר את אי-השוויון.
כדי למנוע את משבר הפיננסים הבא, ה-OECD ממליץ למדינות לעצב מספר כלי מדיניות בתחום הפיננסים:
- לא לייצר עסקים, שהם גדולים מדי מכדי ליפול על-ידי ביטול סובסידיות עקיפות ויצירת רגולציה יעילה
- הטמעת פיקוח פיננסי ברמת המאקרו
- הפיכת מערכת המס, שתעודד הגינות ויושרה במערכת הפיננסים