לפני כשבועיים התקיים ב- OECD האירוע השנתי -” Integrity Week“. בכנסים ובסדנאות, אשר מתקיימות כחלק מאותו שבוע, מארח הארגון מספר אירועים רבים הפתוחים לקהל, אשר קשורים לנושאי יושרה ומאבק בשחיתות ומביאים יחדיו בעלי עניין ממשלות, אקדמיה, סחר והחברה האזרחית לנהל דיאלוג על המדיניות והתפתחויות האחרונות בתחומים אלו. ה- OECD ויוזמת ה- CleanGovBiz מעודדים את הממשלות והארגונים לחזק את היושרה, להגביר את אימון הציבור ולהלחם בשחיתות.
מזה שנים רבות משמש ה- OECD כמנהיג עולמי במלחמה בשחיתות. יחד עם ארגונים בינלאומיים נוספים, עזר הארגון ליצור אינדקס של כלים במטרה להגביל את השחיתות. יחד עם זאת במקומות רבים התופעה עדיין קיימת. בעיה זו, בין היתר, היוותה את ההשראה להשקת ה- CleanGovBiz, יוזמה אשר תומכת בממשלות, עסקים והחברה האזרחית להילחם בשחיתות. היוזמה מאגדת ביחד כלים למאבק בשחיתות, מגבירה את היישום שלהם, ומשפרת את שיתוף הפעולה בין השחקנים הרלוונטיים.
בימים אלו קיים מומנטום פוליטי למאבק נגד השחיתות. אזרחים במדינות רבות אינם מוכנים יותר לשאת את מחיר השחיתות של אליטות פוליטיות וכלכליות. אילוצי התקציב כתוצאה מהמשבר האחרון והשחיתות, שהתגלתה בחלק מהמדינות, הגדילו את הלחץ על הממשלה לפעול בנושא. מטרתה של יוזמת ה- OECD היא לספק לכל הצדדים הדרכה וגישה לכלים הנכונים על מנת להתמודד עם האתגר.
ארגז הכלים של הארגון (CleanGovBiz Toolkit) מציע הדרכה על האופן בו ניתן להילחם בשחיתות במספר כלים שונים, ביניהם: תחרות, פרקטיקות שיפוט, ניהול מיסים, חוקי לובי, ניהול פיננסי ציבורי, תקשורת חוקרת ועוד. עבור כל תחום מדיניות אשר תורם למאבק בשחיתות, ארגז הכלים מספק למשתמשים בו:
- צ’ק ליסט של סדרי עדיפויות.
- מדריך ליישום עם דוגמאות של פרקטיקות טובות.
- גישה לחומרים הקיימים הרלוונטים: סטנדרטים וכלים, מדריכים, מקרי בוחן וסקירות של ארגונים בינלאומיים.