פרויקט משולש הידע The knowledge triangle, הוא פרויקט, המדגיש את הקשרים הרבים בין תחומי ההשכלה, המחקר והחדשנות כמרכיבים העיקריים ביצירת ידע עתידי. על פי תפיסת הפרויקט, קשרים ואינטראקציות אלו, בין התחומים השונים, תורמים לפיתוחם של כל אחד מהתחומים. בכנס נכחו מומחים מהאקדמיה, מכוני מחקר, החברה האזרחית ומשרדי ממשלה ברחבי העולם.
באי הכנס ביקשו להתמקד בשאלות הממשק בין אקדמיה, ממשלה ומחקר יישומי בתעשייה כמנוע לחדשנות וצמיחה. בלט מאוד הדיון בדבר השינוי, שחל בשנים האחרונות, בצורת הלמידה ומאפייני הסטודנטים במוסדות ההשכלה הגבוהה. השינוי הוביל לכך, שלימודים אקדמיים נתפסים ככלי למוביליות חברתית, ועל כן נוצר מצב בו המוני צעירים מבקשים ללמוד באקדמיה. כחלק ממגמה זו, הלמידה המקוונת (E-learning) הפכה פופולרית ותחום ההשכלה הגבוהה עבר תהליך מסוים של גלובליזציה. אולם, נטען בכנס, במקביל ובניגוד להרחבת מעגל הלומדים באוניברסיטאות, תהליכי המחקר דווקא הצטמצמו ונהיו מרוכזים יותר ויותר בתוך ארגונים ומוסדות ספציפיים. בנוסף נטען, שלמרות שההשכלה הגבוהה נתפסת ככלי למוביליות חברתית, הקשר בין מוסדות ההשכלה ומוסדות התעשייה קיים בקנה מידה נמוך בלבד.
באי הכנס הסכימו, ששינויים אלו מערערים את המבנים הקיימים של יצירת ידע ודורשים הערכות מחודשת של מוסדות ההשכלה הגבוהה ושיתוף הפעולה בין השחקנים במשולש הידע. מסקנתם היא, שיש לעודד אינטראקציה בין מוסדות ההשכלה הגבוהה והעולם העסקי במטרה לפתח בקרב הסטודנטים את הכישורים הנדרשים בתעשייה ובשוק העבודה. למעשה, ניתן מיקוד רב על התמחויות במהלך הלימודים והכנסת מנגנונים של הכשרה מקצועית לתוך מגדל השן האקדמי. להשוואה, ראו את דוח המלצות לחיזוק הכשרה מקצועית בישראל.
הדוברים הציגו דוגמאות שונות של שיתופים פעולה בין עולם התעשייה לבין הכשרת הדור הצעיר, כאשר המסר המוביל שכולם מסכימים עליו כי חדשנות היא הפתח לשוק העבודה של המחר.