מדינות ה- OECD מהוות נכון לשנת 2011 (שנת ההשוואה האחרונה) קצת פחות מ- 50% מהתמ״ג העולמי, כאשר מבססים את המדידה על ה- PPP (בסיס שווי כוח קנייה). על פי מדד זה, יורדות הכלכלות המפותחות בעולם מ- 60% מה-GDP בשנת 2005, וזאת על פי נתונים שמשחרר היום ה- ICP (תכנית השוואה בינלאומית) של הבנק העולמי.
כלכלות ה- BRICS (ברזיל, רוסיה, אינדונזיה, סין ודרום אפריקה) לעומת זאת עלו באופן מהיר מ- 20% מה- GDP העולמי בשנת 2005 ל- 30% נכון לשנת 2011. במדידה האחרונה שלוש הכלכלות הגדולות בעולם היום הן: ארה”ב (17.1%), סין (14.9%) והודו (6.4%).
ה- ICP הינו השת”פ הסטטיסטי הגדול בעולם, הכולל כ- 200 מדינות וסוכנויות אזוריות. במסגרת שיתוף הפעולה נאספים נתונים בינלאומיים של מחירים השוואתיים ומתבצעת הערכה של ה- GDP ומרכיביו, בהתבסס על ה- PPP. על מנת לחשב את נתוני ההשוואה לשנת 2011 , בתוכנית ה- ICP לקחו חלק ה- OECD וה- Eurostat (הגוף הסטטיסטי של הנציבות האירופית) וסיפקו נתונים על PPPs וצריכה של 47 מדינות.
ה- PPPs (בסיס שווי כוח קנייה) הם שיעורי המרת מטבע בהם משתמשים לצורך השוואות בינלאומיות של פעילות כלכלית. בניגוד לשיעורי מט”ח, הם כוללים התאמה בגיל הבדלים ברמת המחירים במדינות השונות. במידה וההשוואה הייתה מתבצעת על בסיס שיעורי מט”ח, מדינות ה- OECD היו מהוות כשני שליש מה- GDP העולמי וזאת כיוון שיוקר המחיה (הגבוה יותר במדינות המפותחות) אינו נלקח בחשבון בהשוואה כזו.
הגרף הבא, הלקוח מאתר ה- ICP מציג כמה נתונים מעניינים על ישראל: