על-פי התחזית הכלכלית של ה-OECD, הכלכלה העולמית צפויה לצמוח ב-3.5% בשנת 2018, לעומת 3% ב-2016 אך גם תחזית צנועה זו עומדת בפני סכנה מהחלטות כלכליות פוליטיות. הבעיות שמלוות את הכלכלה העולמית מאז תחילת המשבר הכלכלי העולמי עדיין כאן ולמרות עלייה באמון – השקעות, צריכה, סחר ופרודוקטיביות עדיין נמוכים מדי מכדי לייצר צמיחה מרשימה.
ה-OECD לא שינה רבות את התחזית שהציג בנובמבר שנה שעברה אך תיקן במעט באופן שלילי את תחזית הצמיחה לארה”ב ולגוש האירו. תחזית הצמיחה לשנה הקרובה בארה”ב עומדת על 2.4% ו-2.8% ב-2018, ירידה של 0.2% מתחזית נובמבר. גוש האירו צפוי לצמוח ב-2017 וב-2018 ב-1.6%, תיקון של 0.1%-. בתוך מדינות אירופה, הכלכלה הגרמנית נשארת עם תחזית הצמיחה הגבוהה ביותר ואילו התחזית לצרפת אופטימית פחות עם 1.4% ב-2018, תיקון של 0.2%- מהתחזית האחרונה. התחזית לבריטניה אחרי עדין האיחוד האירופי ממשיכה את המגמה הפסימית שנוקטים כלכלני ה-OECD כלפי הכלכלה השישית בגדולה בעולם עם צמיחה קטנה של 1% בלבד ב-2018. מבין הכלכלות הגדולות בעולם, סין ממשיכה במגמה של האטת הצמיחה עם 6.3% ב-2018 ואילו הודו ממשיכה למשוך את הממוצע כלפי מעלה עם צמיחה של 7.7%. ברזיל, אחת מהכלכלות הגדולות בעולם הנמצאת בעיצומו של משבר כלכלי, אמורה לחזור לצמיחה חיובית של 1.5% ב-2018.
כמו בתחזית נובמבר, הארגון דוחק במדינות לייצר צמיחה מכלילה יותר ולקחת סיכונים פיסקאליים כדי לעודד ביקושים והשקעות. למרות הלך הרוח שנושב מארה”ב של טראמפ, ה-OECD ממשיך לקרוא להורדת חסמים בסחר העולמי אך יחד עם זאת מבקש לייצר מדיניות תעסוקה שתאפשר הקטנה של אי-השוויון בהכנסות. ה-OECD אינו מתעלם בתחזית הכלכלית מהמערכת הפוליטית ומציין שבמדינות רבות יש ממשלות חדשות ושנת 2017 היא שנת בחירות במדינות חשובות רבות ושיקולים קואליציוניים יכולים להוות חסם מפני מדיניות כלכלית ארוכת טווח שתאפשר צמיחה גבוהה יותר.
בסקירה הכלכלית של נובמבר קבע הארגון שקצב הצמיחה בישראל יואץ וב-2017 ו-2018 חזויה צמיחה של 3.4% ו-3.3%, בהתאמה. ה-OECD מציין שהרחבה תקציבית קלה, יחד עם שיעורי ריבית נמוכים וצעדים התומכים בבעלי שכר נמוך צפויים להמשיך ולעודד את הצריכה המקומית והתעסוקה. יחד עם עם זאת, החולשה המתמשכת בכלכלה העולמית והשפעת הייסוף בשער החליפין על סחר החוץ צפויות לעכב את הגידול בייצוא.