השקת פלטפורמת החדשנות

לפני מספר ימים השיק אגף המדע, הטכנולוגיה והתעשייה של ה-OECD את ממשק החדשנות עליו עבד הארגון בשנתיים האחרונות בשיתוף פעולה עם הבנק העולמי ובו ניתן לראות את הנתונים המלאים על כל מדינה בנושא חדשנות ומחקר

לפני מספר ימים השיק ה- DSTI (אגף המדע, הטכנולוגיה והתעשייה) של ה- OECD את ממשק החדשנות (ה- IPP) עליו עבד הארגון בשנתיים האחרונות בשיתוף פעולה עם הבנק העולמי. ה-Innovation Policy Platform  הינו אתר אינטראקטיבי עם למעלה  מ-300 עמודי תוכן ודיונים על ביצועים בתחום החדשנות במדינות הארגון ומדינות רבות נוספות. כמו כן, כולל האתר דוחות OECD בתחום החדשנות מהשנים האחרונות, כלים שונים לניתוח נתונים ויותר מ- 30 תקצירי מדיניות בנושאים של תמריצי מס על מו”פ, סוכנויות חדשנות אזוריות, הערכת מדיניות חדשנות ועוד.

innovation-world

אז אילו דברים מעניינים תוכלו למצוא באתר החדש? ניתן למשל להיכנס לעמוד של כל מדינה למצוא מידע לא רק על מערכת החדשנות הלאומית אלא גם על מקרי בוחן, הערכות מדיניות או המלצות מדיניות שקיבלה המדינה מהארגון בנושאים מגוונים ושונים. ישראל הינה חברה צעירה בארגון והמידע עליה לעתים לוקה בחסר, ויחד עם זאת ניתן למצוא פרטים מעניינים על מענקים או כלים שונים בהם משתמשת הממשלה לעידוד החדשנות. יישום מרתק נוסף הוא מאגר הסטטיסטיקה בו ניתן להשוות בין מדינות בשלל  אינדיקטורים שונים. כך למשל ניתן לראות את ישראל במקום הראשון בהוצאות של מו”פ בשנת 2012.

 היכנסו לפורטל הסטטיסטי ושחקו עם הנתונים.

 אפיק מידע נוסף אשר יכול לעניין מאוד את העוסקים במדיניות של חדשנות הוא הפרופילים המקיפים של 43 מדינות, אשר ענו על הסקר של ה- STI Outlook, אותו סקר שעל פי תשובותיו בונה האגף את פרסום הדגל שלהם. בעניין זה, נזכיר כי המהדורה החדשה של ה- STI Outlook צפויה לראות אור בקיץ הקרוב. באתר הארגון ניתן לראות את הפורטל האינטראקטיבי של הגרסה האחרונה של ה-STI Outlook 2012 , בו ניתן לעיין בפרופיל של כל מדינה אשר השתתפה בפרויקט, כולל ישראל.

בהמשך, מבטיחים בארגון להרחיב את ה- IPP  על ידי הוספת דוחות ותקצירי מדיניות נוספים וכמו כן הוספת מידע על כישורים הדרושים לחדשנות, רשתות וקלסטרים של חדשנות, חדשנות במגזר הציבורי ועוד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.