הממצאים העיקריים בדוח:
מההערכות ראשונות של שנת 2013 עולה, כי ההשקעה הישירה הזרה (FDI) הגלובלית עלתה רק ב- 4.5% בשנת 2013 (ל- 1,333 מיליארד דולר) וזאת לאחר ירידה של 24% בשנת 2012. נתונים אלו בשילוב העובדה, כי נכון לסוף שנת 2013 רמת ה- FDI הייתה נמוכה ב- 30% מרמתה טרום המשבר (2007), מראות כי ההתאוששות של ההשקעות הבינלאומיות הינה חלשה.
בשנת 2013 כמעט חצי מהשקעה הישירה הנכנסת נרשמה בחמש מדינות: סין, ארה”ב, ברזיל, קנדה ורוסיה. ארה”ב הצליחה לשמור על מעמדה כמשקיעה מובילה, וזאת למרות הירידה בסכומי ההשקעה בשנתיים האחרונות. במדינות ה- OECD, באופן כללי, ההשקעה הזרה הנכנסת עלתה ב- 11% (ל-641 מיליארד דולר) ואילו השקעתן של המדינות החברות מחוץ לקבוצה עמד על 933 מיליארד דולר (ירידה של 2%). תזרימי ההשקעה לאיחוד האירופי עלו בשנת 2013 ב- 14% ואילו ההשקעה היוצאת מהאיחוד עלו רק בכ- 6%.
ה- OECD מסביר, כי הגידול תזרימי השקעה רבים בין מדינות ה- OECD, הינם בעיקר תוצאה של הלוואות בתוך קבוצות של חברות לעומת ירידה בעסקאות ההון בין מדינות הארגון. אחת מהשפעות המשבר הכלכלי היא העלייה במשיכת ההשקעות הבינלאומית. ניתן לראות זאת בגידול בתזרימי ההשקעות השליליים במדינות כמו בלגיה, פינלנד, פולין, ושוויץ.
מספר טבלאות בדוח מוקדשות גם ל- FDI היוצאות והנכנסות לישראל, כאשר השנה העדכנית ביותר היא שנת 2012. הטבלה הראשית מציגה את הגושים והמדינות אליהם יוצאות השקעות מישראל, כאשר קנדה מובילה את הטבלה בשנת 2012 עם השקעה של 1,376 מיליון דולר שהשקיעה ישראל בקנדה. לצד השקעה זו מוצגת ההשקעה הזרה הנכנסת לישראל, בה בשנת 2012 מובילה ארה”ב אשר השקיעה בישראל 1,846 מיליון דולר. הסקטור אליו זרמו הכי הרבה השקעות זרות בשנת 2012 הוא סקטור הנדל”ן (כולל שכירות).
כפי שניתן לראות בטבלה, ישראל ממוקמת במקום הרביעי (אחרי לוקסמבורג, אירלנד וצ’ילה) באינדיקטור של FDI כשיעור מהתמ”ג, נתון גבוה בהרבה ממוצע ה- OECD. מבחינת תזרימי ההשקעות שעזבו את ישראל, אנו מדורגים נמוך ממוצע הארגון, כאשר גם במקרה זה את הרשימה מובילות לוקסמבורג ואירלנד.