הפורום הגלובלי לפיתוח

בשבוע שעבר, ב-2 ביולי התקיים ב- OECD  הפורום הגלובלי השנתי לפיתוח –  2014 Global Forum on Development. הפורום השנתי מצליח לכנס אליו כ- 400 נציגים מממשלות ה- OECD ומדינות נוספות, הסקטור הפרטי, אקדמיה, ארגונים שונים ומומחי OECD. מטרותיו העיקריות של הפורום הוא לחזק את ההבנה הקיימת בעולם בנושאי פיתוח ולהגביר את השפעת תוצרי ה- OECD על הפיתוח העולמי.

השנה, הפורום התקיים בסימן “חדשנות לצורך פיתוח”, ועל כן, בין מארגניו נמנה גם אגף ה- STI (האגף המדע והטכנולוגיה) של הארגון. הרעיון מאחורי נושא זה היה לבחון כיצד תרומתה של החדשנות יכולה לסייע בהתמודדות עם אתגרים מובנים בתחום הפיתוח (בעיקר, פרודוקטיביות נמוכה במדינות מתפתחות), ועל ידי כך להשיג צמיחה בת קיימא. המשתתפים בפורום ניסו להצביע על סוגי החדשנות, אשר יובילו לפיתוח כוללני יותר ויעשיר את העניים במדינות אלו. כמו כן התנהל דיון על סוגי שיתופי הפעולה האפשריים להגברת הפיתוח, ובניהם גם שיתופי פעולה של דרום-דרום.

בעקבות הפורום הושק גם הפרסום השנתי שלך הארגון לענייני פיתוח– Perspectives on Global Development 2014. הדוח קובע, כי רמות השכר ברוב המדינות המתפתחות והצומחות לא צפויות להגיע לרמות השכר במדינות המפותחות בעשורים הקרובים, אלא אם כן יצליחו מדינות אלו לעודד ולהגדיל את הפרודוקטיביות. הפרסום שנתי מראה גם, כי למרות שסין, קזחסטן ופנמה הינן בדרך הנכונה להשגת השכר הממוצע של מדינות ה- OECD עד שנת 2050, למדינות עם הכנסה בינונית (כגון ברזיל, קולומביה, הונגריה, מקסיקו ודרום אפריקה) משימה זו תיקח זמן רב יותר בשיעורי הצמיחה הנוכחיים (ראה גרף בתחתית העמוד). הפרודוקטיביות בעבודה ברוב המדינות המתפתחות והצומחות נמוכה מחצי מרמתה במדינות ה- OECD. אחד הפתרונות להעלאת הפרודוקטיביות הוא לעבור לתחומים, בהם הערך המוסף גבוה יותר בסקטורים בהם מדינות אלו נחשבות חזקות, כגון חקלאות, ייצור ושירותים. יחד עם זאת, על מנת שניסיון זה יצליח יש צורך לשלב זאת עם רפורמות כלכליות והתמקדות טובה יותר בפיתוח.

growth by 2050

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.