הזדמנויות ואתגרים לפיתוח ומסחור חדשנות

עידו דור, משנה למנכ"ל ומנהל תחום חקלאות-ביולוגית בחברה הישראלית Evogene, השתתף בפאנל שעסק בהזדמנויות ואתגרים לפיתוח ומסחור החדשנות בעידן הדיגיטלי ודן עם המומחים בנושאי רכב, חקלאות, קמעונאות ועוד

מאת שלי וולקוביץ

המהפכה הדיגיטלית משפיעה על אספקטים רבים בתהליך של פיתוח חדשנות ובין היתר יש לכך השפעה על שלבי הפיתוח והמסחור. אפשר להדגים זאת על פיתוח חדשני בתחום הרכב למשל: אם בעבר משמעות ההמצאה הטכנולוגית היתה לשנות את הייצור עצמו, עוד לפני שלב הוצאת המוצר לשוק, הרי שכיום ניתן להטמיע את הטכנולוגיה החדשה תוך הפצה מהירה וזולה, לעיתים גם תוך שימוש במוצר קיים. ככל שהרכיבים הבלתי מוחשיים שבמוצר הופכים להיות חשובים יותר, כך תהליך פיתוח החדשנות נע לעבר מודל של “scale without mass“. תחום המסחור גם הוא, מושפע רבות מהמפכה הדיגיטלית ומתפתחות מגמות ודרכים חדשות להשקת מוצרים ושירותים שמאופיינות בקנה מידה רחב, מיידיות והתבססות על רשתות. עסקים קטנים ושחקני משנה בשוק עשויים כעת לפרוץ בקלות רבה יותר גבולות גיאוגרפיים ופיזיים ולזהות הזדמנויות עסקיות רבות יותר מבעבר. יחד עם זאת, קיימת גם האפשרות שהדינמיקה של השוק והשפעת הרשתות תפצה באופן חיובי דווקא את השחקנים הגדולים יותר בשוק, בזכות גודלם ושליטתם במשאבי מידע מרכזיים, וכך תדחק את ההזדמנויות לחדשנות בתחום בפועל.

במסגרת סדנא בנושא “כיצד למנף את הפוטנציאל שבטרנספורמציה הדיגיטלית לטובת חדשנות ומחקר” השתתף עידו דור, משנה למנכ”ל ומנהל תחום חקלאות-ביולוגית בחברה הישראלית Evogene, בפאנל שעסק בהזדמנויות ואתגרים לפיתוח ומסחור החדשנות בעידן הדיגיטלי. הדוברים הציגו תחומי חדשנות מגוונים תוך התמקדות בחקלאות, מזון, תחבורה, קמעונאות ועוד. בין היתר דנו הדוברים בשאלות כמו עד כמה השינוי הדיגיטלי יצר הזדמנויות לשחקנים שונים לפתח ולמסחר חידושים בשרשראות ערך גלובליות? האם יש שינויים דומים בין שחקנים ותעשיות, ובמיוחד בין ענפי המזון, התחבורה, הרכב והקמעונאות? כיצד יכולה מדיניות נכונה להבטיח הזדמנויות נרחבות יותר למגוון רחב יותר של שחקנים?

את תוצרי הכנס והמצגות ניתן לראות כאן

עידו דור (משמאל) מציג בפני משתתפי הכנס לצד חברי הפאנל

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.