תזכורת: להגשת בקשות לאישור חומרים ביוצידים במוצרים מטופלים עקב שינויים בחקיקת האיחוד האירופי

יש להגיש בקשות לאישור חומרים ביוצידים במוצרים מטופלים עד ה-1 בספטמבר 2016 בעקבות שינויים בחקיקת האיחוד האירופי- זה עלול להשפיע גם על היצוא שלך לאיחוד האירופי!

בספטמבר 2013 נכנסה לתוקפה חקיקה הנוגעת לשימוש בחומרים ביוצידים בשוק האירופי (להלן לינק לחקיקה: רגולציה (EU) No 528/2012)). החקיקה נוגעת לחומרים ביוצידים פעילים ששימוש בהם אפשרי רק במידה ואושרו על ידי סוכנות הכימיקלים האירופית (European Chemical Agency – ECHA).

ב-1 במרץ 2017 יכנס לתוקפו הסעיף ברגולציה, הדן במוצרים מטופלים (treated articles).

מהם מוצרים מטופלים?

מוצרים תעשייתיים המכילים חומרים ביוצידיים או כאלה שטופלו בהם. מדובר במוצרים שונים ומגוונים כגון מוצרי תקשורת, ציוד אלקטרוני, ריהוט, טקסטיל, תחבורה ועוד, אשר בתהליך היצור שלהם נעשה שימוש בחומרים ביוצדיים בכדי לשלב במוצר תכונות ביוצדיות שימשיכו לפעול לאחר השלמת הליך היצור שלו (למשל, ריסוס טלוויזיות להגנה עתידית נגד מזיקים). במקרים בהם היה שימוש בחומר ביוצידי פעיל בזמן היצור בלבד וללא השפעה מתמשכת על המוצר המוגמר, המוצר לא יחשב כמוצר מטופל (למשל, שימוש בדבק בריהוט).

כאמור, החל מה-1 במרץ 2017,  מוצרים מטופלים אשר נעשה בהם שימוש בחומרים ביוצידים אשר לא אושרו על ידי סוכנות הכימיקלים האירופית, לא יורשו להיכנס לשוק האירופי. בפני יצרנים ויצואנים עומדת האפשרות להגיש, בעצמם או באמצעות צד שלישי, בקשה לאישור החומר הביוצידי הפעיל בו הם עושים שימוש במוצריהם ל-ECHA עד ה-1 לספטמבר 2016 בניסיון להכניס את מוצריהם לרשימת החומרים המאושרים.

לבחינת החומרים המאושרים, נכון למועד זה לחץ/י כאן.

אנו ממליצים ליצרנים של מוצרים המיוצאים לאיחוד האירופי ליצור קשר עם היבואן האירופי בעניין זה, מידע נוסף על הליך הגשת הבקשה ולוחות הזמנים מפורטים להלן.

מה יהיו מחויבות סימון המוצרים המטופלים: 

חשוב לדעת גם כי החל מה-1 במרץ 2017, מוצרים מטופלים יחויבו בסימון מוצריהם כמכילים חומרים מסוג זה, בהינתן אחד מהבאים:

  • במקרים בהם  מצוין על אריזת המוצר שהוא בעל תכונה ביוצידית. למשל, וילון אמבטיה שמצוין עליו כי הוא מונע עובש (בכדי למנוע עובש הוא טופל בחומר ביוצידי) חובה לסמן עליו כי הוא בעל תכונה ביוצידית. באם הווילון ישווק כווילון אמבטיה (בלי לציין כי הוא מונע עובש) –לא תהיה חובה כזו.
  • במידה ודרישת סימון תצוין מפורשות באישור שינתן לחברה ע”י סוכנות הכימיקלים האירופית, לאחר בחינת החומר הפעיל.

אחרי ה-1 למרץ 2017 לא תהיה אפשרות להכניס לשוק האירופי מוצרים מטופלים עם חומר ביוצידי פעיל אשר לא אושר. חומרים שהוגשו לגביהם בקשות (dossiers) לפני ה-1.9.2017 ויהיו תחת הערכה גם לאחר ה-1.3.2016 – יורשו להיכנס לשוק האירופי.

חומרים פעילים אשר יוגשו לאישור אך לא יאושרו לשימוש עבור מוצר מטופל רלוונטי, לא יוכלו להיכנס לשוק האירופי לאחר 180 יום מההחלטה שלא לאשרם.

שוב, מומלץ ליצור קשר עם היבואן האירופי בכדי לוודא האם המוצרים שלכם עומדים בדרישות החקיקה.

לשאלות אנא פנו אלינו דרך מערכת ה-ERM  בלינק זה או במייל לנספחות בבריסל:  Brussels@israeltrade.gov.il

 

צור קשר עם:

גל מור

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל