יזמות ממעוף הציפור 2012

יזמות ממעוף הציפור OECD Entrepreneurship at a Glance 2012

“יזמות ממעוף הציפור” 2012 (Entrepreneurship at a Glance), הפרסום השני בסדרת הסקירות על יזמות, הינו תוצר של עבודה מקיפה בנושא על-ידי ה-OECD Eurostat Entrepreneurship Indicators Programme. בתוך פרסום זה ניתן למצוא סקירה של נתונים מרכזיים המציגים תמונה עדכנית של תחום היזמות במדינות ה-OECD, יחד עם מכלול נרחב של הסברים על הקונטקסט למדיניות וכלה בניתוח המידע ההשוואתי אשר מתייחס למדינות ה-OECD. בנוסף, ניתן למצוא בשניים מפרקי הדו”ח התייחסות ליזמות בקרב נשים ומימון יזמות. הדו”ח מסביר כיצד גישה למימון, תנאי שוק, מסגרות רגולטוריות ותפישות תרבותיות שונות בעלי יכולת להאיץ או לחילופין לפגוע בפעילות יזמות. בנוסף עולה כי נשים הינן בעלות סבירות נמוכה יותר לפתוח עסק עצמאי מאשר גברים.

“יזמות ממעוף הציפור” מעניין במיוחד בהקשר של המשבר הכלכלי העולמי. מידע חדש המופיע בפרסום בנוגע ליצירת מיזמים חדשים ופשיטות רגל מצביע על ההשפעה הקשה שהיה למשבר הכלכלי והפיננסי על פעילות יזמית. קצב ההקמה של חברות הזנק (Start Ups) ירד באופן תלול החל מאמצע שנת 2008 בכל מדינות ה-OECD בהן המידע הוא נגיש. המומנטום הנ”ל הואט שוב בתחילת 2011 ומאז ישנה אינדיקציה חיובית ברוב המדינות של סימני התאוששות איטיים, עד לרמות צמיחה שקדמו למשבר, עם זאת לא כל המדינות חוות האצה משמעותית בעסקים חדשים. יזמים עתידיים רואים פוטנציאל רב יותר להזדמנויות עסקיות בתחום השירותים ולא בייצור (Manufacturing).

מקור: OECD

בהקשר הישראלי ניתן לקבל תמונת מצב השוואתית על המצב של העסקים בישראל ביחס למצב של עסקים באותו מדד במדינות אחרות של ה-OECD. מהנתונים המופיעים בסקירה ניתן לראות למשל כיצד הפער בין עסקים גדולים לעסקים קטנים בישראל, מבחינת כמות המועסקים ועוד יותר מבחינת הערך המוסף של העסקים, גדול בישראל יותר מאשר ברוב מדינות ה-OECD. בחלק מקבוצות הגודל, ישראל מובילה בפער זה ביחס לכל המדינות שנבחנו. מבדיקה של רמת תחרותיות לפי מדד שמשקלל ילודה ותמותה של עסקים, עולה שבישראל יש מעט ילודה ומעט תמותה של עסקים, במיוחד העסקים הקטנים יותר. רמת המדד הזה לעסקים בישראל נמוכה יותר מרוב מדינות ה-OECD שנבדקו.

לקריאה מלאה של “יזמות ממעוף הציפור” 2012

צור קשר עם:

gilcaspii

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל