ב- 20 באוקטובר יתקיים במרכז הקונגרסים אווניו (קריית שדה התעופה לוד) כנס בנושא שיפור מערכת ההכשרה המקצועית בישראל. הכנס של משרד הכלכלה (הממונה על תעסוקה, האגף להכשרה ולפיתוח כוח אדם בשיתוף מינהל סחר חוץ) ואגף החינוך והכישורים של ה-OECD, בשיתוף עם משרד החינוך והמחקר הגרמני וקרן האירופית להכשרה, מתקיים בעקבות פרסום הדוח A Skills Beyond School Review of Israel של ארגון ה- OECD באפריל השנה.
הדוח על מצב ההכשרה המקצועית העל תיכונית בישראל, אשר הינו חלק מפרויקט ה- Skills Beyond School, בו ישראל לקחה חלק, קבע כי “יש להקים מסגרת לאומית מייעצת לקידום הכשרה מקצועית בישראל, בה יהיו שותפים הממשלה, המעסיקים ואיגודי העובדים, שתיתן קווים מנחים לפיתוח וקידום ההכשרה המקצועית העל תיכונית בישראל”. הדוח מבוסס על מחקר מקיף של אתגרי תחום ההכשרה והחינוך המקצועי (VET) בישראל, ועוסק בין השאר גם בחשיבותם לכלכלה ולחברה. הדוח מדגיש את החשיבות של ה”השותפים הטבעיים” (התאחדויות המעסיקים, איגודי העובדים) בתהליכי עיצוב המדיניות, את הצורך לכלול הכשרה מקצועית במקומות העבודה, והמחסור במסלולי מעבר בין מערכת החינוך המקצועית להשכלה הגבוהה. נקודה קריטית נוספת בה נוגע הדוח הוא התאמת ההכשרה המקצועית לצורכי שוק העבודה וקידום החקיקה והרגולציה בתחום זה. מידע מפורט יותר על פרויקט ה- Skills Beyond School ניתן למצוא בפוסט, שפרסמנו עם השקת הדוח על ישראל.
בכנס יתקיים דיון על מקומה של מערכת ההכשרה המקצועית בישראל ובמדינות ה- OECD, לאור ממצאי הדוח על ישראל ויתמקד באתגרים בפניהם עומדת מערכת ההכשרה בישראל ובמדינות OECD נוספות. כמו כן, יגעו הדיונים בכנס בנושאים כמו: הכשרת כוח האדם עבור התעשייה ושוק העבודה , הקשר בין כלכלה, חברה, תעסוקה והכשרה, הכשרת צעירים ואוכלוסיות מיוחדות ושילובם בתעסוקה.
רשימת הדוברים בכנס מגוונת וכוללת מומחים מארגון ה- OECD , גרמניה, האיחוד האירופי וישראל בתחומי הכלכלה והחברה, התעשייה והמסחר, התעסוקה וההכשרה. אחד מדוברי הארגון הוא אנדריאס שלייכר (Andreas Schleicher), ראש תחום החינוך והכישורים ב- OECD, אשר פעל רבות על מנת לשים את תחום הכישורים והשוויון במערכת החינוך בראש האג’נדה של המדינות המתקדמות ולעיתים אף מכונה בתקשורת העולמית “שר החינוך העולמי”. את הכנס ינחה מר דוד ויצטום ושר הכלכלה, מר נפתלי בנט יישא דברי פתיחה. את התוכנית המלאה של הכנס ניתן לראות כאן.
אוכלוסיית היעד של הכנס היא בעלי עניין ומקבלי החלטות העוסקים בתחומי הכלכלה, התעסוקה וההכשרה, מהממשלה, התעשייה והמחסר, התאחדויות המעסיקים, האיגודים המקצועיים, מכללות ורשתות הכשרה וחינוך מקצועי, מחקר ואקדמיה.
הכנס מיועד למוזמנים בלבד, להרשמה היכנסו.