האופרה של ג’נבה במשא ומתן להסכם במוצרי איכות סביבה

בשבוע שעבר ביקרנו באתר בניית בית האופרה הזמני החדש של ג’נבה. הסיבה להקמתו הינה הצורך בשיפוץ ה- Grand Théâtre de Genève, שמשמש למופעי תיאטרון ואופרה, הבניין הוקם ב 1962 וכעת עם חלוף השנים יש צורך להתאימו לסטנדרטים מודרניים.

שיפוץ של התיאטרון יעלה כ- 280 מיליון ₪, יארך כשנתיים ובזמן הזה ייעשו שימוש במבנה החלופי שבנייתו (או שמא יש לומר הרכבתו)צפויה להסתיים בפברואר הקרוב, בדיוק שנה מאז החלה.

אז מה כל כך מיוחד במבנה החדש ? שני דברים למעשה: הראשון, כל המבנה בנוי מעץ. עצים מקנדה, שווייץ וצרפת מרכיבים את הקונסטרוקציה האדירה. הארכיטקט והקבלן, שבונים את המבנה מבטיחים אקוסטיקה נהדרת למופעי האופרה שיתחילו באביב הבא.

הדבר השני המעניין כל כך הוא, שזהו מבנה מודולרי, שניתן להתאימו לפי הדרישות המשתנות. עד לפני כשנה הוא שימש אכסניה לתיאטרון Comédie-Française בפריז, שמשכנו הקבוע עבר שיפוץ נרחב. לאחר שהסתיים השיפוץ פורק המבנה, הובל לג’נבה וכעת הוא נבנה מחדש. הצורך במספר מושבים גדול יותר הובילו את המתכננים “למתיחת” המבנה והוספת כמה מאות מושבים. הכול פשוט יחסית, שכן חיבורי המבנה הינם מחברי פלדה רב פעמיים.

 

20150921_190655 20150921_19064520150921_193853

ואיך כל זה קשור לסבב התשיעי במו”מ להפחתת מכסים במוצרי איכות סביבה ב- WTO ? ניו זילנד וקנדה, שהינן ספקיות עץ גדולות, טוענות למין ההתחלה, שלוחות וקורות עץ צריכים להיות כלולים בהסכם. אחרים, לעומת זאת, לא משוכנעים כי כריתת עצים לצורך ייצור מוצרים אלו הוא תהליך “ירוק”. אז פרט לסטטיסטיקות, שמראות, כי אחוז הייעור בקנדה ובניו זילנד נותר יציב בעשרות השנים האחרונות, הם הראו לנו בשטח, כי אכן יש תועלת במבני עץ רב פעמיים.

עכשיו לך תתווכח…

צור קשר עם:

אסי יוסף

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל