גם אוקראינה חלק מהסכם הרכישות הממשלתיות

מי שמעורה מעט בעניינים יודע, כי ארגון הסחר העולמי ה- WTO עובר ימים קשים, כאשר סלע המחלוקת הוא סיום סבב דוחא ויחסי הכוחות החדשים במערכת הסחר העולמי עם עליית כוחן של סין והודו בשנים האחרונות.

יחד עם זאת, ועדה, שזוכה לעניין הולך וגובר, היא ועדת הסכם הרכישות הממשלתיות, GPA, שזוכה כל העת למצטרפים חדשים ומדינות נוספות, שמביעות עניין להיות חלק מההסכם.

השנה, לאחר מו”מ מוצלח, הצטרפו ניו זילנד ומונטנגרו להסכם. לפני כחודשיים, אושרה קבלתה של מולדובה ובשבוע שעבר, גם אוקראינה הצטרפה להסכם.

תהליך הקבלה כולל הצעות מצד המדינה, המבקשת להצטרף להסכם. הצעות אלו מפרטות אילו גופים ממשלתיים, גופים מוניציפאליים וחברות ממשלתיות ייתנו גישה בתהליכי הרכש שלהם לספקים זרים.

גישה זו כוללת מתן אפשרות להשתתף במכרזים בהיקף של 1.7 טריליארד דולר בשנה, פרסום המכרזים בשפה האנגלית, שקיפות בתהליכי הרכש ובאופן כללי, מתן מעמד שווה לספקים מקומיים וספקים זרים ממדינות שהינן חלק מהסכם ה- GPA.

האוקראינים, שהגיעו במשלחת גדולה, בראשות סגן שר הסחר והכלכלה, חגגו את הצטרפותם בעקבות אור ירוק מהמדינות החברות, לאחר חמש הצעות שהוגשו על ידם. כלל תהליך קבלתם היה קצר יחסית וארך שנה וחצי. בקבלת הפנים, שהתקיימה לאחר מכן, היה משמח לראות ולשמוע על הגישה החדשנית של האוקראינים לסחר, על הפתיחות שלהם, על יוזמות בהשקעות ועוד. הוצגה בפנינו פלטפורמה אינטרנטית אחת מבין כמה, שאמורה להבטיח שקיפות רבה יותר בהתנהלות הרכש הממשלתי האוקראיני.

 

CGG_701620151111_165014

“בצנרת” הקבלה ל- GPA מצויות: טג’קיסטן, שהגישה כבר את הצעתה הראשונה וסין, שכבר הגישה שש הצעות, אבל המו”מ עמה תקוע, כיוון שהיא לא מסכימה להכניס חברות ענק ממשלתיות נוספות לכיסוי. אוסטרליה, ביקשה לא מכבר מעמד משקיף וכבר הגישה הצעה ראשונה לעיון החברות. בנוסף, קוסטה ריקה ואיי סיישל ביקשו מעמד משקיף מתוך כוונה להתחיל בעתיד את תהליך הצטרפותן.

מידע נוסף על אוקריאנה וה- GPA ניתן למצוא כאן.

הנספחות המסחרית בג’נבה אחראית על ייצוג ישראל בארגון הסחר העולמי, כמו גם קידום הסחר בין ישראל לשוויץ. נשמח אם תפנו אלינו בכל שאלה.

צור קשר עם:

אסי יוסף

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל