מוסדות פיננסים לפיתוח

מוסדות פיננסים לפיתוח

corona-4912807__340

הקורונה מכה בשווקים המתעוררים

כיצד מסייעים בנקים בינ"ל לפיתוח למדינות מתפתחות בהתמודדות עם משבר הקורונה, ואיך זה קשור ליצואנים הישראלים?

לפני כמה שנים כיהנתי כנספח המסחרי של ישראל בויטנאם. ילדי היו קטנים מאוד ובהאנוי השתוללה מגיפת החצבת. החוויה הקשה הזו, הולידה את אחד הפוסטים הנקראים ביותר שלי . התחושה שילדיך בסכנה, ואתה יודע כי מערכת הבריאות אינה מסוגלת לתת את המענה הטוב ביותר לאיום, היא קשה ומלחיצה מאוד.

שני ילדי הקטנים כבר גדולים יותר, ואף נוספו להם אחיות תאומות מתוקות. אך התחושות מהקיץ של 2014 בויטנאם חזרו אלי ביתר שאת כאשר קראתי את הדיווח של הניו-יורק טיימס על התפשטות נגיף הקורונה במדינות המתפתחות. הקורונה מאיימת בעיקר על אנשים מבוגרים מאוד וכאלה ובעלי מחלות רקע, אך מיעוט המידע לגבי התנהגות הנגיף, הקושי להתגונן מפניו והמשמעות הכלכלית ההרסנית של נקיטת צעדי ריחוק חברתי מעמידים מיליארדים ברחבי העולם במצב של מצוקה קשה. מצב זה מחמיר משום שאותם מליארדים חיים במדינות עם מערכת רפואית חלשה החסרה ציוד, אנשי צוות רפואי וטכנולוגיה המתאימה להתמודדות עם המחלה.

גופי הפיתוח הבינלאומיים, המפעילים כדרך קבע משרדים מאוישים ופעילות ענפה במדינות מתפתחות, ערים כמובן למצוקה הקשה ונקטו במספר צעדים על מנת לסייע לאותן מדינות. הצעד הראשון היה העמדת הלוואות או מענקים (מדינות ברמת פיתוח נמוכה מאוד Least Developed Countries קיבלו מענקים ואלו ברמת פיתוח בינונית קיבלו הלוואות בתנאים מועדפים) על מנת שיוכלו לרכוש ציוד מגן. השכבה השניה של מענה ניתן בדמות מהלך של מחיקת חובות, מהגדולים בהיסטוריה המודרנית. מהלך זה בוצע בתיאום עם פורום המדינות המתועשות הגדולות G20. מחיקת החובות נועדה לפנות תקציבים לטובת הגדלת ההוצאה הממשלתית על תמיכות ישירות והשקעות בתשתית. השכבה השלישית היא הקצאת חבילות סיוע למדינות הנאנקות תחת עול משבר כלכלי חמור. חבילות הסיוע מורכבות לרוב מתמיכה בפעילות כלכלית באמצעות העמדת קווי אשראי למערכת הפיננסית, בתוספת הלוואות ישירות להאצת תכנון וביצוע של פרויקטים שונים. חלק מהפרויקטים האלה נועדו לתת מענה לגל הנוכחי או הבא של הקורונה (לדוגמא: הקמת ושדרוג מעבדות, בנית מרפאות באזורים מרוחקים) וחלק נועדו לשפר תשתיות פיזיות, דיגיטליות ואנושיות על מנת להגביר ביקושים ולהחזיר עובדים למעגל התעסוקה. ערכתי עבורכם רשימה המפרטת את המענה של גופי המימון הבינ”ל השונים

אתם מוזמנים לפנות אלינו ואל הנספחים המסחריים במדינות השונות כדי לברר פרטים נוספים על הפרוייקטים. בקישור הזה תמצאו וובינר של נציגתנו למוסדות הפיננסים, יפעת אלון-פרל המסביר את מבנה הפרוייקטים בבנקים ופיתוח ואופן ההגשה אליהם.

בריאות טובה לכולנו!

שתף את הפוסט