מוסדות פיננסים לפיתוח

מוסדות פיננסים לפיתוח

water-poor-1

מים, קורונה, והשווקים המתעוררים

הבנקים הבינ"ל לפיתוח מקצים סכומי עתק להתמודדות עם השלכות הקורונה על משק המים. ישראל שותפה למאמץ זה, שיוצר גם הזדמנויות לתעשיה הישראלית בטווח הבינוני והארוך

תשומת הלב העולמית ממוקדת כבר כמעט 3 חודשים בנושא אחד ויחיד- נגיף הקורונה. אולם, הבעיות הגדולות שהעסיקו את תושבי כדור הארץ לא נעלמו. למעשה, הן רק גדלו והחמירו.
כזו היא בעיית אספקת מספיק מים נקיים לתושבי המדינות המתפתחות. לפי נתוני ארגון הבריאות העולמי , ל-3 מיליארד אנשים בעולם אין גישה למקור מים זורמים המאפשרים שטיפת ידיים יעילה. למעלה משני מיליארד אנשים צריכים ללכת לפחות חצי שעה כדי לשתות ממקור מים ראוי (יחסית). לרבים אין בכלל גישה למקור מים כזה.

התפרצות הקורונה החריפה את המצב הקשה ממילא. סגר מלא המונע גישה למים, העדרות עובדי המקצוע ממקום עבודתם בתאגידי המים, קריסה כלכלית של אותם תאגידים ופחד מפני הדבקות בנגיף יוצרים מצוקה קשה בחלקים נרחבים של העולם. קשיים חריפים אלה צפויים להתמשך גם חודשים ארוכים לאחר שהקורונה תיעלם מחיינו.

עם פרוץ המשבר, יצאו המוסדות הפיננסים לפיתוח בינ”ל במהלכים נרחבים שמטרתם לאפשר למדינות מתפתחות להתמודד עם אתגרים אלה. הבנק העולמי, המוסד הפיננסי הגדול ביותר, מעמיד חבילה בהיקף של כ-14 מיליארד דולר לטובת מדינות הנפגעות מהנגיף. ישראל פועלת מזה מספר שנים עם בנקים בינ”ל פיתוח על מנת לאפשר אספקת מים נקיים לכל תושבי העולם, בהתאם ליעד הפיתוח מספר 6. קרן המים של הבנק 2030WRG , בה חברה ישראל, נקטה במספר צעדים לסיוע לממשלות ולתאגידי מים במדינות הפעילות.

המענה של WRG2030 לוקח בחשבון, כאמור, כי אתגרי אספקת המים ישארו איתנו גם אחרי שהאיום הבירואתי יצטמצם, ולכן הקרן נוקטת אסארגית פעולה תלת שלבית המספקת מענה לצרכים מידיים, הערכות לטווח הבינוני, והתחלת תכנון אסטרגטית לטווח הארוך בעידן פוסט- קורונה.

המענה המיידי כולל שימוש בקבוצות העבודה שמנהלת הקרן (MSP- Multi Stakeholder Platform) לצורך מיפוי צרכים, קבלת החלטות והנעת פעולות רכש והצטיידות. קבוצות העבודה הללו כוללות נציגי ממשלה בכירים, חברות פרטיות, ארגוני חברה אזרחית וגופים מממנים. העובדה שצוותים אלה עבדו יחדיו ומכירים זה את זו עוד לפני פרוץ המשבר, הופכת אותם לכלי יעיל לניתוח המצב ומתן מענה מהיר.

בטווח הבינוני מסייעת הקרן להערכות תאגידי המים. בקניה, למשל, עובדת הקרן עם הממשלה לבחון מודלים שונים למימון מערכות המים הארציות והמקומיות בתקופה בה התושבים חווים ירידה חמורה בהכנסה ואינם מסוגלים לשלם את חשבון המים שלהם.

במקסיקו מתכננת הקרן ביצוע של הקמת מערכות אספקת מים קטנות ובינוניות על מנת לספק מים לשכונות העוני בפאתי ערים.

לבסוף, כחלק מהתכנון לטווח הארוך, פועלת הקרן לשילוב של טכנולוגיות חדשות במערכות מים לאומיות ומקומיות ולשיפור הסביבה הרגולטורית על מנת שחברות פרטיות יוכלו לפעול ביתר קלות.

הנספחים המסחריים של ישראל עובדים באופן שוטף עם נציגי WRG2030 במדינות הפעילות. אנו מזמינים אתכם לפנות אליהם על מנת להשתלב בתהליכי העבודה ולהתחבר להזדמנויות העסקיות שיוצרת הקרן.

מדינות הפעילות של 2030WRG: אתיופיה, קניה, דרא”פ, טנזניה, פרו, מקסיקו, ברזיל (סאו פאולו), בנגלדש, מונגוליה, ויטנאם, הודו

שתף את הפוסט