מוסדות פיננסים לפיתוח

מוסדות פיננסים לפיתוח

20171204_115958

הגיאו-פוליטיקה של הפיתוח הבינלאומי

מהברקזיט למתיחות בין ארה”ב לסין, מתנועת #metoo ועד למשבר הפוליטי בונצואלה, שנת 2019 היתה סוערת במיוחד בעולם הפיתוח הבינלאומי. העולם כולו משתמש ב”שפת ה SDGs”, כדי לתאר מציאות עתידית טובה יותר, אך נדמה שהמחלוקת על הדרך להשגת יעדים אלה גדולה מאי פעם.

באחד מהאירועים החריגים בהיסטוריה של מערכת הבנקים בינ”ל לפיתוח, בוטל במאי המפגש השנתי של הבנק לפיתוח אמל”ט (IADB) כתוצאה ממחלוקת בין ארה”ב לסין לגבי זהות הנציג של ונצואלה במפגש. עוד בסין, הבנק העולמי חוקר חשד כי מימון שהעניק להכשרה מקצועית שימש, למעשה, לכליאה של תושביה המוסלמים של סין. בתוך כך, המוסדות הפיננסים לפיתוח מתאימים עצמם למציאות בה הם נדרשים לקחת בחשבון את השיקולים הגיאו פוליטיים של הממשלות החברות שהן בעלותי המניות בבנקים, אף שלעיתים קיים פער בין אינטרסים אלה לבין צרכיהם של האנשים העניים והחלשים בעולם.

חשוב להכיר, לפחות בקווים כלליים, את המגמות העיקריות בתחום המימון לפיתוח משום שיש להן השפעה על הסביבה העסקית בה פועלות חברות ישראליות. נספחי משרד הכלכלה בעולם, ונציגי ישראל בבנקים לפיתוח יכולים לסייע לכם בפעילותכם עם הוסדות הפיננסים לפיתוח.

שתף את הפוסט