הסכם בין מוסדות האיחוד האירופי על צמצום הפליטות המזהמות וכניסה לתוקף של מס פחמן

רגע לפני סיום השנה נרשמה התפתחות ראויה לציון במאבק של האיחוד האירופי בשינויי האקלים, שצפויה גם להיות בעלת חשיבות לסחר הבינ”ל של הגוש.

במחצית דצמבר הושג הסכם בין חברות האיחוד לפרלמנט האירופי והנציבות להפחתה משמעותית של הפליטות התעשיותיות המזהמות ברחבי האיחוד. בנוסף הוסכם על כניסתו  לתוקף של “מנגנון ההתאמה בגבול”, הנועד למנוע “דליפה” של הפליטות המזהמות אל מחוץ לאיחוד ועל אופן הכניסה לתוקף של מנגנון המס ביבוא לאיחוד.

מערכת המסחר בפליטות של האיחוד האירופי ETS המעגנת את עיקרון “המזהם משלם”, עומדת בליבה של מדיניות האקלים האירופית ומהווה את המפתח להשגת המטרה של “נייטרליות האקלים “של האיחוד האירופי.

על ידי הצבת  תג מחיר על פליטת גזי חממה (GHG), ה-ETS מעודד הפחתות משמעותיות בפליטות גזים מזהמים ברחבי האיחוד האירופי, שכן לתעשיות יש תמריץ להפחית את הפליטות שלהן ולהשקיע בטכנולוגיות ידידותיות לאקלים.

על מנת להשיג את המטרה, נקבע בהסכמה בין הנציבות לפרלמנט האירופי והמדינות החברות שיש לצמצם את הפליטות במגזרים הכפופים ל- ETS ב-62% עד 2030, ביחס לשנת 2005.

על מנת לעמוד ביעד זה, תבוצע הפחתה חד פעמית לכמות הפליטות המותרות תחת ה- ETS של כלל האיחוד האירופי בשיעור של 90 טון CO2 בשנת 2024 ו-27 טון בשנת 2026 , בשילוב עם הפחתה שנתית של הפליטות המותרות ב-4.3% בין השנים 2024-27 ו-4.4% בין השנים 2028-30.

בנוסף, ההסכם בין הנציבות הפרלמנט והמדינות החברות קובע לוח זמנים הדרגתי לביטול מכסות הפליטות הפטורות ממנגנון ETS, ובשנת 2034 הן תבוטלנה לחלוטין.

במקביל לביטול הפליטות הפטורות- מוסדות האיחוד הגיעו להסכמה על אופן הכניסה לתוקף של המנגנון שנועד למנוע “דליפה” של פעילות תעשייתית מזהמת אל מחוץ לאיחוד, על ידי גביה של מס פחמן בגבול שיושת על של מוצרי תעשיות מסוימות, מנגנון הידוע בראשי התיבות CBAM.

המנגנון יכנס לתוקף באופן הדרגתי בין השנים 2026-2034. יחד עם זאת ,אנו צופים שעוד קודם לכך, כבר במהלך  בשנת 2023 תחל חובת הדיווח על הפליטות ביבוא של מוצרים המכוסים תחת ה-CBAM אל האיחוד האירופי.

המיסוי תחת ה- CBAM יחול על תעשיות המלט, דשנים, ברזל ופלדה, אלומיניום וכן על הפקת חשמל וייצור של מימן.

ההסכם בין מוסדות האיחוד מציין בנוסף את הכוונה להרחיב את ה-ETS  לתחום התחבורה ופליטות כלי הרכב, ובהמשך גם לסקטור התחבורה הימית והספנות.

הוסכם עוד  שהנציבות תבצע הערכה של הסיכון ל”בריחה” של פליטות ביצוא אל מחוץ לאיחוד האירופי של המוצרים הכפופים ל-CBAM, כשאלה נשלחים למדינות שאינן גובות מס פחמן, ותציע מנגנון פיצוי לתעשיות הללו. פיצוי כזה ליצואנים חייב להיות כפוף לכללי ארגון הסחר העולמי, WTO.

הטקסט הסופי של התיקון ל-ETS, כולל כניסה לתוקף של ה-CBAM יעמוד להצבעה לפרלמנט האירופי במחצית הראשונה של 2023.

 

יצואנים לאיחוד האירופי מוזמנים לעמוד עמנו בקשר על מנת ללמוד על CBAM, וההשפעה אפשרית של המנגנון על היצוא.

פנו אלינו בכל ענין הקשור לחקיקה ורגולציה באיחוד שיש לו השפעה על עשיית עסקים ויצוא לאיחוד eu@israeltrade.gov.il

 

 

צור קשר עם:

עמי לוין

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל