לרגל פתיחת חודש הסייבר באירופה – כל מה שאתם צריכים לדעת על פוטנציאל הפעילות בגרמניה

ב-1 לנובמבר יפתח חודש הסייבר באירופה. במהלך החודש צפויים להתקיים מפגשים רבים (רובם וירטואליים) שיסקרו את המגמות בשוק ויחשפו לאן פניה של אירופה בתחום. לרגל פתיחת חודש הסייבר, ובהמשך לפעילות שנקיים בתחום הסייבר ב-2/11 בפרנקפורט, הפוסט שלהלן יוקדש לסקטור ולהזדמנויות שיש לתעשייה הישראלית בשוק הגרמני

תחום הסייבר, העיסוק סביבו והמודעות לצורך בפתרונות אבטחת סייבר יעילים נמצאים גבוה על סדר היום בגרמניה, הן במישור המדיני והן במישור הכלכלי. כך, מאז 2011, ומידי 5 שנים, ה-BMI (משרד הפנים הגרמני) יוצא בתוכנית חומש אסטרטגית שכוללת התייחסות מקיפה ואסטרטגיה ברורה לגבי תחום אבטחת הסייבר. המסמך כולל התייחסות והערכת מצב עדכנית למתרחש בגרמניה בתחום וכן מציע תוכנית פעולה של הממשלה ל-5 השנים הקרובות. כפי שסיפרנו לכם בעבר, בשנים האחרונות גרמניה עוברת תהליך של דיגיטליזציה חוצה מגזרים וסקטורים ובהקשר זה שר הפנים, Horst Seehofer, הדגיש את החשיבות שבמציאת פתרונות אבטחת סייבר מספקים לטובת הצלחת התהליך.

הכרזת ה-Quadriga בדבר הטיפול בתחום הסייבר

ב-23/4/21 פרסם הגוף הלאומי לאבטחת הסייבר (the Quadriga of the National Pact for Cyber-security) הצהרה שרלוונטית לגרמניה כולה. ההכרזה כללה תחומים ושדות פעולה (כגון: המרחב הטכנולוגי, דרכים למניעת פשעי סייבר, דיגיטליזציה ועוד). בהמשך להכרזה פורסמו 13 תחומי פעולה שבהם יש לבצע מהלכים על מנת לשפר את אבטחת הסייבר ואלו מחייבים את הרשויות והחברות במדינה בכל הרמות. בין התחומים שפורסמו ניתן למנות את הצורך בהצפנה בטוחה, בדיקת תוכנות לאבטחת סייבר, הגנה על הפרטיות ועוד.

בעוד שכל הנקודות הללו הן חלק מהאסטרטגיה הלאומית, המיקוד שלהן שונה בהתאם למדינה ולמיקום הפדרלי שלהן. לדוגמה: מדינת ברמן מתמקדת באבטחת IT בתעשייה הימית, במיוחד באבטחת נמלים.

בפרסום, מדגיש ה-Quadriga את הצורך בהגנת סייבר נגישה ואמינה עבור משקי בית פרטיים וכן עבור חברות ורשויות. ההכרזה זיהתה את הצורך בהגברת המאמצים המוניטריים והחברתיים להשגת יעדים אלו בעידן הדיגיטליזציה. חקירה של BITKOM (איגוד הטלקומוניקציה, ה-IT וניו מדיה) בשנת 2021, גילתה כי הנזקים שנגרמו לחברות גרמניות עקב פשעי סייבר נאמדים ביותר מ-220 מיליארד יורו בשנה. הדבר משפיע לא רק על החברות אלא גם על הלקוחות שלהן. כך למשל, בפרסומים האחרונים גילינו כי לאחרונה האקרים גנבו את הנתונים של מיליוני לקוחות T-Mobile, שהיא חברת הבת האמריקאית של דויטשה טלקום, ולצד זאת רק בחודש האחרון האקרים שיתקו את אוניברסיטת לייפציג בתמורה לתשלום כופר.

כדי למנוע התקפות כאלה, אבטחת תשתית ה-IT הופכת לגורם כלכלי אסטרטגי עבור התעשייה, הכלכלה והמדינה, כאשר ככל שהנזק לכלכלה הגרמנית גובר, כך גם ההוצאות של חברות על הגנה על תשתית ה-IT שלהן עולה וניתן לראות בבירור כי מאז 2017, ההשקעה באבטחת סייבר כמעט הוכפלה ומגמה זו צפויה להימשך. הדברים הללו נכונים אף ביתר שאת לכל המפעלים והארגונים המכונים “תשתיות קריטיות” (ולראיה, המתקפה שבוצעה לאחרונה על בית החולים הלל יפה).

הפוטנציאל לתעשייה הישראלית

הפרסום של ההכרזה והעבודה היומיומית של הנספחות מראים שלא רק שממשלת גרמניה הפכה את אבטחת הסייבר לגורם מפתח באג’נדה הדיגיטלית שלה, אלא גם חברות מגדילות את ההוצאות על פתרונות אבטחת סייבר ופתוחות לעסקים ולהשקעות במגזר הסייבר, זאת לצד מענקים שמתפרסמים מידי תקופה לחברות שיטמיעו פתרונות בתחום.

חברות המציעות פתרונות אבטחה, בכל הרבדים, ומעוניינות לפעול בשוק הגרמני – פנו אלינו ואנו נשמח לסייע לכן במציאת החיבורים העסקיים הרלוונטיים!

המחקר לפוסט זה נכתב ע”י קצין הסחר, יונתן מטלון, שמוביל את סקטור הסייבר בנספחות. יש לכם שאלות? מעוניינים בסיוע – פנו אל יונתן ישירות והוא ישמח לסייע: Jonathan.Matalon@israeltrade.gov.il.

לקריאת המאמר המלא – בקרו בבלוג המקומי שלנו.

 

 

מקורות למאמר:

https://www.t-online.de/region/leipzig/news/id_90896478/leipzig-hacker-legen-uni-system-lahm.html

 

צור קשר עם:

אסתר אליאס

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל