ב-01/01/2021 בריטניה עזבה את חיק האיחוד האירופי ויצאה לדרך כלכלית עצמאית לראשונה מזה 47 שנים.
במקביל, בתאריך זה נכנס לתוקפו הסכם הסחר החופשי שישראל ובריטניה חתמו, כך שהטבות המכס ביצוא הישראלי לבריטניה, ושל היבוא מבריטניה לישראל, נשארו כמות שהם.
לרוב היצואנים הישראלים, אשר מייצאים לבריטניה ישירות מישראל בדרך האוויר או הים, הסחר לאחר ה-01/01/2021 לא השתנה יתר על המידה, בהינתן ורוב הסחר הבינלאומי לבריטניה מבוסס על תובלה יבשתית, אשר נדרשת לראשונה להציג אישורים בכניסת סחורה לבריטניה.
עם זאת, יש קבוצה של יצואנים ישראלים שכן הושפעה מהסחר לאחר ה-1 לינואר – היצואנים הזעירים.
החל מה-01/01/2021 בריטניה החילה שינוי בחוקי המע”מ המקומיים. בריטניה ביטלה את הפטור על יצוא לבריטניה של חבילות קטנות שעמד על סף מקסימאלי של 135 ליש”ט, ומכילה תשלום מע”מ מקומי החל מהליש”ט הראשון.

השינוי במדיניות, אשר נכנס לתוקפו ב-01/01/2021 למעשה סוגר פרצה בחוק המע”מ הבריטי אשר אפשר לייבא לבריטניה מוצרים פטורים ממע”מ, ובאופן זה נוצר מצב של חוסר הוגנות מול יבואנים מקומיים אשר משלמים מע”מ.
התיקון למדיניות המע”מ מצריכה מהיצואן הזר להירשם בפורטל תשלום המע”מ הבריטי, ולשלם מע”מ בגין מכירת המוצרים במשלוח לפי ערך המוצרים שבשטר המכירה. כלומר, היצואן פטור מתשלום מס על דמי ההעברה והטיפול בחבילה.
אם היצואן הזר עושה שימוש בתשתית מכירה אונליין של גוף שלישי, כגון ebay או אמאזון, והמשלוח מטופל על-ידי היצואן, על הגוף המנהל את תשתית המכירה לשלם את המע”מ ולדרוש את עלות המיסים מהיצואן.
תשלום מע”מ עבור יצוא של חבילות קטנות פטור כאשר היצואן מוכר לעסק, אשר מוכר בתורו למוכר סופי.
למידע נוסף אודות המדיניות החדשה, מומלץ להיכנס ללינק הזה.