לאחר שהטכנולוגיה שינתה את האופן שבו תעשיות מסורתיות פועלות, כגון תעשיית תשתיות המים, לוגיסטיקה ואף תחום הימאות, זה אך טבעי שתעשיית הבניה גם כן תצטרף לגל הטכנולוגי המבוסס על ביג דאטה, מציאות רבודה (augmented reality) ואוטומציה של תהליכים. היום קוראים לזה Construction-tech.
אז מה הקשר של כל זה לבריטניה?
הבריטים הם עם הקשור למסורת שלו. התייחסתי לזה בפוסט שכתבתי על החיבה למסורת בעולם האוטומוטיב.
מעבר למסורת, הבריטים הם עם שגאה בארכיטקטורה שלו, בסמלים הלאומיים כגון הביג-בן וארמון בקינגהם, וגם הבריטים יודעים להקשות מאוד בכמות עצומה של רגולציה על כל דבר קטן, כמו למשל חיבור לאינטרנט.
אז כמה מפתיע היה לגלות שדווקא תחום הבניה בבריטניה, או תחום ה-construction tech ליתר דיוק, הוא אחד התחומים הכי מפותחים והכי חזקים לא רק באירופה, אלא בעולם!
מהפכת ה-BIM (Building Information Management), אשר לאט צברה עוד ועוד תומכים ומשתמשים בעולם עברה מינוף משמעותי בבריטניה ב-2016, כאשר הממשלה החליטה להפוך אותה לתקן החדש.
כיצד היא עשתה זאת? הממשלה החליטה שכל בנייה ציבורית הממומנת בכספי משלם המיסים מחויבת לעבוד בטכנולוגיה זו. במדינה בה 25% מהתחלות הבניה החדשות הן בניה ציבורית במימון ממשלתי, הממשלה למעשה קובעת את הטון גם עבור הסקטור הפרטי.
באופן זה, הממשלה שימשה כקטליזטור לחדשנות עבור כלל המדינה, באופן שהפך את בריטניה למרכז עולמי של חדשנות בתחום הבניה. למידע נוסף על התהליך והתמורות של מהפכת ה-BIM בבריטניה אתם מוזמנים לצפות בסרטון הזה.

אז מה הקשר בין מהפכת ה-BIM בבריטניה לישראל?
עם בסיס בתחומי הדאטה אנליטיקס, מציאות רבודה ו-AI, לישראל יש הרבה ידע וניסיון שהוא אפליקטיבי למהפכת ה-BIM. לכן זה לא פלא שצמחו בישראל מס’ רב של חברות סטארט אפ בתחומי ה-Construction-Tech, כולל חממה לחדשנות שהוקמה על-ידי קונצרן האנרגיה האיטלקי ENEL בשיתוף חברת הבניה הישראלית “שיכון-בינוי” המתמחה בעולמות הבניה החכמה.
על-מנת לגשר על הפער בין היכולות הישראליות והצרכים של בריטניה, הנספחות המסחרית של משרד הכלכלה והתעשייה, בשיתוף מכון היצוא, תיאמו בכנס TLV ConTech & PropTech שיתקיים בין ה-24 ל-25 בנובמבר, סשן ייעודי על הצרכים, ההזדמנויות והאתגרים של שוק ה-Construction-Tech הבריטי.
במסגרת הסשן ייקחו חלק נציגים מחברות בניה מרכזיות בבריטניה כגון MACE, RSBG ו-Landsec, וגם קרן הון סיכון בריטית, Goldacre/Re-Lab וחברת ה-Construction-tech הישראלית Buildots, שכבר פועלת בהצלחה בשוק הבריטי, אשר תשתף מהניסיון שלה.
הסשן יתקיים ב-24/11 בשעות 13:30-14:20 שעון ישראל. מידע נוסף בלינק.
נתראה שם!