מגמות חדשות ופעילויות – הולנד, דנמרק שבדיה ובספטמבר 2020 יתאפשרו מפגשים של עד 50 איש בכפוף לשמירה על הכללים
הולנד, דנמרק, שבדיה ושאר ארצות צפון אירופה יוכלו לחזור לפעילות כמעט מלאה בזמן קצר יחסית, את הסיבות לכך כתבתי במאמר קודם.
הנחות העבודה שלנו בשלושת המדינות לוקחות בחשבון ענפים חדשים אשר יהפכו מרכזיים לפעילות שלנו, הנובעים משינויים בתפיסת העולם הכלכלית הגלובלית ואת הדגשים עליהם כבר נתנו במאמרים קודמים לפני משבר הקורונה, ויקבלו משנה של חשיבות לאחריו.
עוד לפני משבר הקורונה, הובילו שלושת המדינות בסקטורים חדשניים כשהאקולוגיה עומדת בראש ומשפיעה על כלל המגזרים העסקיים. אחרי הקורונה ייתווסף המגזר היצרני המשווע לטכנולוגיות חדשניות ותהליכי ייצור מתקדמים וידידותיים לסביבה. אנו לא נזנח סקטורים חשובים ונערוך פעילויות גם בתחומי בטחון מולדת (HLS) וכמובן סייבר וכל מה שסובב את מגזר הרפואה.
כפי שפרסמנו, אנו מניחים שההתחלה תהיה מדודה. החברות הישראליות תהיינה צריכות להופיע עם מספר מצומצם של משתתפים ויסתמכו על כוח אדם מקומי. אנשי הצוות שלנו יקחו על עצמם ייצוג ספציפי של חברות במפגשים עסקיים ואנו נשמש למעשה נציגים של חברות בפגישות ישירות מול שותפים פוטנציאליים. נשלב באירועים שלנו גם מפגשי וידיאו. בכל מקרה, אנחנו מתאימים את עצמנו למצב כפי שייתהווה.
להלן הסקטורים עליהם נשים דגש בפעילות. בחלק מהמקרים יש לנו כבר תאריכי יעד לפעילות:
טכנולוגיות של שרשרת המזון
- מפגש מתוכנן 8-10 ספטמבר 2020 – ארחוס דנמרק ומאלמו שבדיה
שרשרת המזון היא אחד מהענפים הבזבזניים ביותר (65% יעילות), עם חתימה מאוד שלילית של איכות סביב (חנקן, זיהום מקורות מים וכו’). הענף חייב וצפוי לעבור מהפכה. המהפכה תפתח הזדמנויות עסקיות לחברות של תשומות חקלאות, ועד הצלחת שלנו. חקלאות מתקדמת, ניהול תשומות חקלאיות, מקורות חדשים וחלופיים לאבות מזון, אריזות מתוחכמות, ניהול לוגיסטי חדשני, חדשנות בענף החי ועוד, הם הנושאים החמים ביותר.
יחד עם שותפים בשבדיה ודנמרק, נערוך אירוע B2B שאשר יפגיש חברות מישראל וחברות מקומיות משתי המדינות. בדנמרק ושבדיה צופים כי עד התאריך המתוכנן, יהיה אפשרי לקיים אירועים של עד 50 איש יחד על פי הנחיות בטיחות שייקבעו.
עד סוף מאי 2020 אנו עורכים סדרת שיחות קבוצתיות עם משתתפים פוטנציאליים מישראל. נערוך בהמשך וובינר עם הצוות ואנשי מכון היצוא. חברה אשר מעוניינת להצטרף לשיחות ולאירועים תוכל לפנות ל Holland@israeltrade.gov.il
סייבר – השתתפות ישראלית בשבוע הסייבר ההולנדי 2020
- מפגש מתוכנן 29-30 ספטמבר 2020
על ענף הסייבר אין צורך להוסיף מבחינת פוטנציאל וייחוד החברות הישראליות.
שבוע הסייבר ההולנדי נקבע בתאריכים 28-30 לספטמבר. במשך יומיים 28-29 ספטמבר נערך הסמינר המרכזי מלווה בפגישות B2B. האירוע מאורגן על ידי משרד הכלכלה ומדיניות האקלים, משרד המשפטים והבטיחות, והמרכז הלאומי לבטיחות סייבר.
סוכם עם המארגנים כי נערוך במשך יום אחד אירוע B2B ייעודי לחברות ישראליות. בגלל יום כיפור ביום 28 לספטמבר, נוכל לערוך את המפגש ביום 30 לספטמבר. במידה ונוכל לוגיסטית לערוך את המפגש הישראלי כבר בתאריך 29 לספטמבר, נערוך עוד יום של מפגש בשבדיה בתאריך 30 לספטמבר. במידה ולא יתאפשר, מפגש סייבר יערך בשבדיה במועד מאוחר יותר.
מכיון שפעילות קבוצתית אסורה כרגע בהולנד עד לתחילת ספטמבר, המארגנים ההולנדים מועד חלופי מאוחר יותר של שבוע הסייבר ההולנדי.
חברה אשר רואה את עצמה כמועמדת להשתתפות במפגש סייבר בהולנד ושבדיה יכולה ליצור עימנו קשר holland@israeltrade.gov.il
טכנולוגיות חקלאיות, גינון וקנאביס בתקן רפואי
- השתתפות ישראלית באירוע GreenTech 2020, 20-22 אוקטובר, אמסטרדאם
מכון היצוא מקים ביתן לאומי באירוע GreenTech 2020 בו יכולות להשתתף חברות אשר תוכלנה להציג טכנולוגיות מתקדמות בתחומי הגידול החקלאי המבוקר, כולל טכנולוגיות הקשורות לתשומות חקלאיות וטכנולוגיות הקשורות לגידול קנאביס בתקן רפואי.
במשך שלושת ימי האירוע, הנספחות הכלכלית בהולנד, יחד עם הנספחות בדנמרק, תקיים מפגשי B2B בין משתתפים ישראלים לקהל יעד מהולנד, דנמרק ושבדיה בפרט ואירופה בכלל.
בנוסף, המארגנים יקיימו סמינר בנושא קנאביס רפואי בהובלת ישראל. מומחה בכיר ממכון וולקאני יעביר את הסמינר ובו יציג את הטכנולוגיות הישראליות והחידושים בנושא קנאביס בתקן רפואי מישראל. על פי המארגנים, במצב נורמלי צפויים להשתתף כ 400 איש בסמינר, אשר יהיה צריך לעמוד בתקני המפגשים ההמוניים בהולנד.
חברות אשר רואות את עצמן מתאימות להיות מיוצגות בביתן הישראלי יכולות לפנות אל – holland@israeltrade.gov.il ואל מר מוטי פרטיאנו ממכון היצוא Motip@export.gov.il
רפואה מרחוק וטיפול בקהילה
שלושת המדינות, הולנד, דנמרק ושבדיה, הרפואה הקהילתית היא האסטרטגיה של מערכת הרפואה הציבורית. במילים אחרות, כל מה שאנו מכנים TeleMedicin, EHealth או כל ביטוי אחר, מתרכז לאסטרטגיה של רפואה בקהילה, רפואה מרחוק, או רפואה בבית.
משבר הקורונה העצים את הצורך בפתרונות מתוחכמים של רפואה מרחוק. כל פתרון אשר יאפשר אופטימיזציה של שירותי הרפואה, איסוף וניתוח נתונים, יתקבל בברכה וזה כולל הכל.
מערכות הבריאות בדנמרק שבדיה והולנד רואות בטכנולוגיות מישראל כטכנולוגיות פורצות דרך ואנו נקיים בהמשך השנה או בתחילת 2021 סדרת פעילויות במתכונת B2B בעיקר אשר יחשפו את הטכנולוגיות הישראליות בפני קהלי יעד בשלושת המדינות. אנחנו בקשר רצוף עם גורמים רבים בשלושת המדינות והמסקנה היא שכל עוד כולם עסוקים בפתרון המשבר, לא יהיה זמן לעסקים ופתרונות חדשים, אך לאחר המשבר נושא השת”פ הטכנולוגי עם חברות ישראליות בשלושת המדינות (ולא רק בנושא רפואה) יקבל תפנית חשובה.
חברות אשר רואות עצמן מועמדות לאירועים של חשיפה לקהלי יעד בשלושת המדינות, יכולים לפנו אלינו holland@israeltrade.gov.il
טכנולוגיות בתחום האקולוגיה, ואנרגיה מתחדשת
מגמה שהחלה לפני משבר הקורונה
משבר הקורונה מעלה על פני השטח את הצורך הדחוף לטפל בחתימה שלילית של אורח החיים שלנו. כיוונים כמו כלכלה מעגלית בכל סקטור, אופטימיזציה של תהליכים בייצור, לוגיסטיקה וכדומה, מניעת בזבוז, ניצול משאבים באופן יותר ידידותי לסביבה, תחבורה ירוקה (וגם חכמה), חומרים ירוקים, טיפול בשפכים ושימוש חוזר בחומרים יהיו במרכז העשייה הכלכלית בשנים הקרובות.
יחד עם משרד הכלכלה בהולנד, וגורמים ציבוריים בשבדיה ודנמרק, נערוך סדרה של מפגשים בין חברות ישראליות וגורמים מקומיים. הפעילות תיערך בסוף השנה וראשית 2012.
חברות אשר רואות עצמן מועמדות לאירועים אלו יכולות לפנות ל holland@israeltrade.gov.il
Industry 4.0
משבר הקורונה גרם למחשבה חדשה בכל הנוגע לגלובליזציה. שלושת המדינות הולנד, דנמרק ושבדיה, כמו ישראל, הפכו במשך העשורים האחרונים לכלכלות מוטות שירותים, כאשר הייצור עובר למדינות אחרות, בעיקר דרום מזרח אסיה.
כל עוד העולם מתפקד קרוב לאופטימלי ואין הפרעות בשרשרת האספקה והלוגיסטיקה בכל ענף, אין סיבה שלא לנצל ייתרונות כלכליים לכאורה ולהעביר ייצור למקומות בהן יש כוח אדם זמין וגם זול. משבר הקורונה, כמו אסונות טבע בסדרי גודל קטנים יותר, מעלים את השאלה עד להיכן מובילה הגלובליזציה את הכלכלות של המדינות השונות.
בענפי החקלאות והמזון הטרי, יש הרבה מדינות אשר מקפידות על שמירת יכולות אספקה מקומיות, למרות האפשרות להעביר ייצור וגידול למקומות אופטימליים.
כעת, תוך כדי משבר הקורונה, קוי ייצור רבים מושבתים בגלל בעיות אספקה של תשומות, כאשר אין אלטרנטיבה מקומית לייצור התשומות. הולנד התעוררה עם השאלה הכיצד פיליפס, בין המובילות בעולם בייצור ציוד רפואי, לא יכולה לספק ציוד רפואי למגזר הבריאות ההולנדי. מסתבר שכל הייצור עבר לארה”ב או המזרח הרחוק. גם שבדיה עומדת באותו מצב וגם דנמרק.
תוך כדי המשבר, קראו שלושת המדינות להחזיר קוי ייצור “הביתה” וברור לכולם שחזרה כזו צריכה חהיות מלווה באימוץ טכנולוגיות ייצור מתקדמות וטכנולוגיות ניהול הייצור מתקדמות.
יחד עם איגוד החברות ההולנדי וגורמים ציבוריים אחרים, נקיים מפגשים עסקיים בין חברות טכנולוגיות ישראליום ומקומיות בנושאי Industry 4.0 ונרחיב את הפעילות לשבדיה בעיקר וגם לדנמרק.