פולין עברה כברת דרך מאז נפילת מסך הברזל, וכיום היא אחת הכלכלות החזקות באיחוד האירופי. כלכלת פולין הפגינה ביצועים מרשימים בשני העשורים האחרונים, תוך שמירה על קצב קבוע של כ-4% צמיחה בתוצר, האבטלה נמצאת בשפל היסטורי של פחות מ-4% וכך, לצד הוצאה ציבורית גבוהה, הממשלה הפולנית מצליחה לשמר רמות נמוכות של אי שוויון ועוני. נתונים אלה אף אפשרו לפולין לחמוק מהשלכות המיתון הגדול ב-2008.
אין ספק כי נתונים אלה גם הפכו את פולין ליעד נחשק. לא (רק) לגיחות קצרות לקניות, כי אם עבור חברות ישראליות המחפשות לבחון הזדמנויות בשוק הפולני ולהרחיב את הפעילות הבין-לאומית שלהן; ותפקידי, כנספחת כלכלית של משרד הכלכלה והתעשייה בפולין, לתמוך בקידום הזדמנויות אלה בשוק ואף לייצרן.
התחלתי תפקידי רשמית בפולין רק בשבוע האחרון של אוקטובר 2019, אך כבר מהחודש וחצי שהתחלתי אותו מהארץ, ולקראת Wolves Summit שהתקיים ב-23-24.10, חיברתי את אתי וידבסקי למארגנים כדי להגיע לכנס ולדבר על האקוסיסטם הישראלי וחדשנות ישראלית, וכן על ניהול אקסלרטורים באזור מרכז ומזרח אירופה – CEE.
ב-29-30.10 השתתפתי ב-Cybersec Forum בקטוביץ’. שם דיברה רהב שלום-רביבו על סייבר בתחום השירותים הפיננסיים ועל ייצוג נשי בתחום הסייבר. רהב דיברה על ה-Financial CERT שהוא יוזמה משותפת של מערך הסייבר ומשרד האוצר; וכן על National Fintech-Cyber Innovation Lab, יוזמה של שני האחרונים, יחד עם רשות החדשנות.
ב-20-21.11 השתתפתי יחד עם שגריר ישראל בפולין, אלכסנדר בן-צבי, בכנס בעיר לודז’ בפולין, ובעקבות פגישה שלנו עם ראש העירייה חנה זדנובסקי שביקרה בארץ כמה ימים לאחר מכן, תיאמתי לה, בעזרת מכון היצוא ולשכת המסחר ת”א והמרכז, פגישות עם חברות ישראליות בתחום הקלינטק.
ב-27.11 השגריר קיים אירוע נטוורקינג עסקי של החברות הישראליות הפעילות בפולין, יחד עם נציגיהן במדינה ואנשי עסקים ישראלים לכבוד כניסתי לתפקיד ולהצגת צוות הדיפלומטים בשגרירות. לאירוע הוזמנו גם אנשי קשר חשובים בחברות ובארגונים פולניים, איתם אנו מחזקים את הקשרים לטובת חיבור לחדשנות ישראלית באירועים העתידיים המתוכננים.
בשבוע הבא נארח משלחת של 10 חברות ישראליות בתחום הסייבר, עם פוקוס סייבר לגופים פיננסיים, להן הכנו יומיים עמוסים של פעילות, שתכלול פגישות עם בנקים וגופים פיננסיים פולניים, וכן אינטגרטורים, מפיצים ו-Resellers. נארח כדובר את נמרוד קוזלובסקי בשני הימים וגילי רידר, נציג השותף שלנו לפעילות זו – מכון היצוא, ידבר על ההזדמנויות בישראל בתחום הסייבר וכיצד אנו מסייעים לחברות פולניות בארץ.
בימים אלה נסגרת תכנית העבודה של הנספחות הכלכלית בפולין. בפוסט הבא אתייחס לסקטורים בהם נתמקד בשנת 2020 וכן על ההזדמנויות בסקטורים אלה.
אני מזמינה אתכן ואתכם להיות בקשר לגבי הזדמנויות עסקיות בפולין ופעילויות עתידיות של הנספחות ולהציע דוברות/ים (גם את עצמכן/ם).