פרץ הסכם

אתמול נודע כי נציגי ממשלת בריטניה והאיחוד האירופאי הגיעו להסכמה על נוסח טיוטת הסכם שיסדיר את פרישת הממלכה המאוחדת מהאיחוד האירופאי.

פרטי ההסכם לא ידועים עדיין (אפילו לגבי אורכו של ההסכם יש דיווחים שונים הנעים בין 400 ל-500 עמודים). אך מעריכים כי מדובר בפתרון זמני, שיותיר את בריטניה באיחוד מכסים עם האיחוד האירופאי ובכך ימנע הקמת גבול פיזי בין צפון אירלנד, שהיא חלק מהממלכה המאוחדת, לרפובליקה של אירלנד. לא ברור מה המשמעות של סידור כזה לגבי מידת החופש של בריטניה לנהל מדיניות סחר עצמאית. הדבר משמעותי לגבי עתיד יחסי הסחר של ישראל עם בריטניה.

משנודע אתמול כי שני הצדדים הגיעו לנוסח מוסכם החלה ראש הממשלה, תרזה מיי, לזמן אליה אחד, אחד את שרי ממשלתה על מנת לתדרך אותם ולקבל את תמיכתם. היום ב-14:00 שעון לונדון (16:00 שעון ישראל) תתקיים ישיבת קבינט בה היא תבקש את תמיכתו. לאחר מכן, במידה והקבינט יאשר, צפוי האיחוד לפרסם את פרטי ההסכם.

הדרך להסכם חתום עדיין ארוכה. במידה והקבינט יאשר את נוסח ההסכם, הממשלה צריכה לזכות בתמיכת הפרלמנט. שם, כפי שציינו בעבר, יש התנגדות מימין ומשמאל. בין תומכי הברקזיט, שטוענים כי תנאי הפרישה הצפויים כלל לא משיגים את מהמטרה של יציאה מהאיחוד, למתנגדי הברקזיט, שמבקשים משאל עם חדש בתקווה להפוך את ההחלטה. בנוסף, נציגי מפלגת ה-DUP מצפון אירלנד, שבלעדיהם אין לממשלת מיי תמיכה מספקת, מאיימים להצביע נגד ההסכם מחשש שהוא יפקיר את צפון אירלנד ובטווח הארוך יותיר אותה מחוץ להסכם.

במהלך היום יתבהרו יותר פרטים בנוגע להסכם המתגבש ובימים הקרובים נדע מה הסיכויים שהוא יתממש.

צור קשר עם:

יריב בכר

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל