מתקפות סייבר מאיימות על יציבותה הפוליטית והכלכלית של גרמניה

גרמניה, כמדינה משפיעה פוליטית וכמעצמה כלכלית מובילה בעלת שוק הייטק מהחזקים באירופה, מהווה בשנים האחרונות יעד נחשק עבור מתקפות סייבר, פריצות האקרים וריגול תעשייתי.

האיום המשמעותי על רשתות החשמל, מתקני התעשייה, האנרגיה, התחבורה והבריאות מקבל משנה תוקף במדינה לאור המודעות הגבוהה לנושאי פרטיות ואבטחת מידע של הציבור הגרמני הנודע גם בספקנותו כלפי כל פיקוח ממשלתי.

במסגרת כנס מינכן לביטחון שנערך בסוף השבוע האחרון, הזהירה שרת הביטחון של גרמניה, אורסולה ואן דר ליין כי מתקפות הרשת הן האיום החמור ביותר על יציבות העולם וכי מדינות וחברות מגבירות את מאמציהן כדי להגן על המידע שברשותן. “העשור הקרוב יהיה עשור שיפור הסייבר וניהול המידע”, ציינה השרה והדגישה את הצורך בפעילות משותפת של מדינות אירופה כדי להתגונן מפני המתקפות העתידיות.

ransomware

 

דברי השרה מקבלים משנה תוקף על רקע העלייה בדיווחים השנה סביב פריצות סייבר שהסבו נזקים כבדים לכלכלה הגרמנית.

כפי שדיווחנו כאן בעבר, דו”ח ממשלתי שפורסם השנה בגרמניה חשף כי 53% מהחברות במשק הגרמני היו קרבנות של מתקפת סייבר כלשהי וכי התעשייה הגרמנית ניזוקה במיליארדי יורו מידי שנה בשל ריגול תעשייתי, כשהנפגעים העיקריים הם עסקים קטנים-בינוניים, ה”מיטלשטאנד” הגרמניות.

 

בין האיומים הביטחוניים שמופו בדו”ח נכללים גורמים אסלאמיים או ימין קיצוני אך הודגשה בעיקר השכיחות הגוברת של מתקפות סייבר, שמקורן ברוסיה ובסין, נגד מוסדות ממשלתיים, תשתיות חיוניות, עסקים ואזרחים פרטיים. המגזרים המושפעים ביותר מהמתקפות הללו הם תעשיות הנשק, חלל, רכב ומכוני מחקר גרמניים.

בנוסף, בשנה האחרונה דווח על כ- 5,000 עסקים גרמניים אשר נפלו קרבן למזימת סייבר שזכתה לכינוי “עוקץ המנכ”לים” במסגרתה התחזו פושעי סייבר למנהלים בכירים כדי לגרום לעובדי מחלקות כספים להעביר לידיהם מיליוני יורו.

לפי המשרד הפדרלי לאבטחת מידע (ה- BSI), האקרים עשו שימוש במידע שאספו ברשתות החברתיות, באתרים רשמיים של חברות ובדפי דרושים כדי לזייף מזכרים פנימיים של חברות בהם הורו למחלקות הכספים בכל חברה להעביר כספים מחשבונותיה לחשבונות חיצוניים עבור “פרויקט סודי”.

דוגמה ל”עוקץ מנכלים” שכזה היא פרשת Leoni, חברת ענק גרמנית המייצרת חוטי כבלים וחשמל ומערכות חיווט, אשר בחודש ספטמבר 2016 דיווחה על הפסד בסך 40 מיליון יורו שנגרם לה בשל חדירה של האקרים למערכת המיילים הפנימית בחברה.

הפורצים עקבו אחר התכתבויות של מנהלי החברה עם גורמים באחד ממפעליה ברומניה, למדו מי מנהל הכספים שרשאי לבצע העברות כספים והעבירו לו דרישה מזויפת בשם מנהליו בגרמניה לבצע את ההעברה לחשבון בנק שאת פרטיו מסרו לו.

הפסדים אלו שנגרמו לחברות הגרמניות, המצטרפים לפגיעות ממתקפות הכופר העולמיות שהתרחשו השנה גרמו לפי ההערכות לנזקים בסך 55 מיליארד יורו שנגרמו לתעשייה הגרמנית בשנה האחרונה.

חברות ישראליות המעוניינות לייצא ומחפשות קשרי מסחר בגרמניה מוזמנות לפנות לנספחות הישראלית בברלין, אשר מסייעת לחברות יצואניות ישראליות למצוא ערוצי שיווק לפעילותן בגרמניה. פניות בנושא ניתן לשלוח לתיבת המייל berlin@israeltrade.gov.il

 

צור קשר עם:

דורון אברהמי

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל