ישראל-רומניה | פוטנציאל אדיר בשוק הסייבר

בעקבות ביקורו של רמי אפרתי – ממובילי תחום הסייבר בישראל, בכנס סייבר ברומניה

“סיכוני הסייבר אינם מכירים גבולות גיאוגרפיים. הם זולגים במהירות האור בין מדינות ויבשות. רק שיתופי פעולה בינלאומיים הדוקים, יאפשרו הגנה ראויה על תשתיות קריטיות, משאבי מיחשוב ומאגרי נתונים” אמר רמי אפרתי-ממובילי תעשיית הסייבר בישראל, בכנס סייבר יוקרתי שהתקיים ברומניה ב-5 בספטמבר 2017. “ממשלת ישראל השכילה ליצור אקוסיסטם שהפך את ישראל לגורם בינלאומי מוביל בתחום הגנות סייבר”מוסיף אפרתי.

המשולש האסטרטגי שבמרכזו ממשלת ישראל המכוונת לפיתוח תחום הסייבר כמנוע צמיחה לאומי, ובקודקודיו צה”ל, התעשיה והאקדמיה, הוביל להישגים הבאים:

  • 5 מיליארד דולר יצוא ישראלי (בשנת 2015)
  • מעל 300 חברות ישראליות פעילות בשוק הסייבר הבינלאומי
  • גיוסי הון בהיקף של 769,000,000 דולר – לחברות ישראליות בשנת 2016
  • 25 מרכזי פיתוח של חברות סייבר בינלאומיות בישראל
  • 5% משוק הסייבר העולמי בידי התעשייה הישראלית
  • 40% מה-Cool Vendors על פי דו”ח GARTNER – ישראליות

   

רומניה – סיכוני סייבר ופוטנציאל לשיתוף פעולה

רומניה סומנה ע”י מנהל סחר חוץ של משרד הכלכלה, כשוק יעד חשוב של ישראל, בעיקר בנושאי הגנות סייבר. המדינה שהוזנחה תחת השלטון הקומוניסטי, נמצאת היום בתנופה של צמיחה. היא בעלת אוצרות טבע רבים: 85% מצרכי האנרגיה שלה מסופקים ממקורות מקומיים. יש לה אנרגיה גרעינית ומקורות גז בשפע וכבר השיגה את היעד של שנת 2020 בשימוש באנרגיות חלופיות.

רומניה זקוקה באופן קריטי להגנות סייבר, בין השאר בגלל היסטוריה ענפה של פעילות קיברנטית לא חוקית במדינה. (אחת העיירות, שבה היו מרוכזים האקרים בעלי מוניטין בינלאומי, זכתה לכינוי “HackesrsVille“). בעקבות מאמץ ממשלתי, גויסו האקרים רבים לשרות משרדי הממשלה, אבל רבים עדיין פעילים בשטח ומסבים נזק רב ברומניה ומחוצה לה. עקב רגישות ביחסים בין אוקראינה לרוסיה ואיומי סייבר על אוקראינה, נבחרה רומניה בועידת נאטו לפני שנתיים, לסייע לאוקראינה בתחום התגוננות סייבר.

ברומניה יש מוחות רבים בתחומי מתמטיקה ואלגוריתמיקה. המדינה מנסה לשמור את האנשים המוכשרים בתוך המדינה, ע”י לימוד ושימוש בידע ובטכנולוגיות הישראליות. בין השאר, עוקבת רומניה באופן הדוק אחר הקמת ה- CybersPark בבאר שבע ומתכוונת ליישם מודל דומה של מרכז לפיתוח טכנולוגי/עסקי של תעשיות סייבר.

שיתוף פעולה רומניה-ישראל

המחלקה המסחרית של שגרירות ישראל ברומניה שמה את הסייבר כתחום עיקרי לקידום בינה לבין ישראל. יחסי המסחר החמים זוכים לתמיכה פוליטית ורצון לשיתוף פעולה. הממשלה מסייעת לישראל בפתיחת דלתות בדרגים גבוהים ביותר. מתן ספרן-הנספח המסחרי של ישראל ברומניה, מקבל פניות של 2-3 חברות ישראליות בחודש ויוזם מפגשים מסחריים בין המדינות. למשל: ביקור מנהלי 13 חברות סייבר ישראליות מובילות בספטמבר 2016, אירוע בשיתוף צ’ק פוינט בבית השגרירה ביולי 2016 (בנוכחות גורמים בכירים מרומניה) משלחות סייבר מסחריות וממשלתיות לישראל ועוד.

“תחום הסייבר הוא מנוע צמיחה בשיתוף הפעולה בין המדינות, כשברקע, העניין וההערכה לטכנולוגיות ישראליות. מעבר לכך, לסייבר השלכות לתחומים רבים נוספים – פוליטיקה, כלכלה, חינוך ובריאות. הרומנים מבינים היום את ההשלכות הרות הגורל הללו על המערכות הקריטיות שלהם ומעוניינים להביא את מערכת הגנת הסייבר שלהם לרמה של ישראל בהינתן האיומים במרחב הגיאוגרפי והקיברנטי”. אמר מתן ספרן, ראש המחלקה המסחרית בשגרירות ישראל ברומניה.

כנס הסייבר ברומניה

במסגרת מאמצי המחלקה המסחרית בשגרירות ברומניה בתחום הסייבר, נתבקשה ישראל להביא דובר רם דרג לכנס סייבר אזורי שהתקיים ב6-7 לספטמבר בבוקרשט. הנספחות בחרה ברמי אפרתי וניצלה את נוכחותו בכנס, לתאום פגישות אישיות עם גורמי ממשל בכירים. כמו כן, הנספחות קיימה אירוע ערב יוקרתי אליו הוזמנו מעל 70 בכירים מתחום הסייבר ברומניה. בכנס השתתפו מנהלי מערכות מידע ממשלתיות ואחראים על הגנות סייבר של תשתיות קריטיות, מנכ”לים ומנהלי מערכות מידע של בנקים גדולים, חברות טלקום וכן מנהלי חברות אינטגרציה רבות. מטרת האירוע הייתה לנצל את הקשרים שנוצרו עד היום יחד עם ביקורו של רמי על מנת לדבר על קידום שיתוף הפעולה בין המדינות בתחום.

מתן ספרן, דיבר בכנס על יחסי ישראל רומניה והלמידה ההדדית בין המדינות. מהתפתחות מערכת החדשנות הישראלית ומעורבות ממשלת ישראל ביצירת הפילוסופיה הישראלית של למידה מאתגרים ומכשלונות. מתן ספרן הרחיב את הדיבור על ההשקעה הממשלתית בתחום הסייבר והפיכת איומי הסייבר על ישראל להזדמנות עסקית אדירה ומנוע צמיחה לאומי.

גורם ממשלתי בכיר ברומניה שעוסק בתחום אמר “אין עוד מדינה כמו ישראל שמובילה בחדשנות סייבר . זה לא חדש לנו. גם לא העובדה שהמוצרים הישראלים הם בראייתנו המתאימים ביותר ליישום ברומניה. הנקודה החשובה היא הרצון של ישראל לשתף את הידע שלה עם הגופים הרומנים השונים. זה הבסיס לשיתוף הפעולה החיובי כל כך בין המדינות”

במסגרת הכנס, התראיין מר אפרתי לתוכנית הטלויזיה הפופולארית diplomatic passport של רשת DIGI24 (הראיון באנגלית).
כמו כן, לסוכנות הידיעות הרומנית. לקוראי רומנית מבחינכם, להלן הקישור.

 

לפרטים נוספים, מידע וכל סיוע בתחום הסייבר, אתם מוזמנים לפנות אלינו:
Bucharest@israeltrade.gov.il

צור קשר עם:

מתן ספרן

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל