משלחת מיוחדת מהעיר זולינגן הגיעה לאחרונה לביקור כלכלי מיוחד בישראל, שאורגן על ידי לשכת המסחר והתעשייה ישראל-גרמניה ,במסגרתו נפגשו בין היתר עם שר הכלכלה, מר אלי כהן.
זולינגן, שאוכלוסייתה מונה 160,000 תושבים ממוקמת במדינת נורדריין-וסטפאליה שבמערב גרמניה, כ- 35 קילומטר צפון-מזרחית מהעיר קלן וכ- 30 ק”מ דרום-מזרחית לעיר דיסלדורף הבירה.
העיר זולינגן, אשר מרכזה הופצץ במלחמת העולם השנייה ונבנה מחדש לאחר מכן, נחשבת לאחת הערים העתיקות מבחינת מסחר ותעשייה בגרמניה ומוכרת בעולם כ”עיר הלהבים” בשל היותה מרכז יצרני מוביל לאורך שנים של חרבות, סכינים, מספרים וסכיני גילוח. אפילו שמה “Solingen” מוגן בחוק כסימן מסחרי רשום לסכו”ם ומספרים.
למרות שמספר המשרות בעיר פחת משמעותית במהלך שני העשורים האחרונים (בעיקר עקב ירידה בתעשיית הייצור ובשל ענף שירותים פרטי וציבורי חלש יחסית), תעשיית המתכת של זולינגן נחשבת מאוד, העיר מהווה מרכז חשוב בתעשיית הגלוון ועד היום כ- 90% מכלל חברות הסכו”ם בגרמניה ממוקמות בה. כמו כן, תעשיית אספקת הרכב וההנדסה בעיר הינן בעלות חשיבות גבוהה לצד מכונות, טקסטיל וכלי מזון.
שלוש הערים השכנות של זולינגן, הקימו יחד עם אוניברסיטת וופרטל (University of Wuppertal) והלשכה האזורית לתעשייה ומסחר, סוכנות פיתוח מיוחדת שתקדם את התיירות והכלכלה באזור.
כיום, זולינגן מיוחדת בשילוב שבין מסורת לחדשנות. בעוד חברות גדולות מפעילות מיכון ממוחשב לייצור של להבים באיכות גבוהה, עדיין נעשה שימוש בעיר גם באמצעי מלאכה מסורתיים יותר. כל סיור בזולינגן, לא משנה באיזה מסלול, ידגיש את הניגודיות הזאת: עיר וכפר (355 ק”מ של מסלולי הליכה ברחבי העיר), תעשייה ודיור, אזורי תעשייה בטבע וקניונים גדולים לצד קמעונאיות קטנות.
הביקור המיוחד בישראל התקיים בעקבות ביקור בשנה שעברה של משלחת מתחום הייצור מישראל לזולינגן, שחתומה על הסכם ערים תאומות עם נס ציונה. חברי המשלחת כללו את ראש העיר של זולינגן מר טים קורצבך לצד בכירים נוספים מהחברה הכלכלית של העיר ולשכות המסחר.
לצד פגישות וביקורים בחברות מקומיות, נפגשו חלק מחברי המשלחת כאמור גם עם שר הכלכלה אלי כהן. חברי המשלחת הביעו את רצונם להעמיק את קשריה של זולינגן עם ישראל וליצור שיתופי פעולה במישור הכלכלי הן בנס ציונה, העיר התאומה, והן בישראל כולה.
בתמונות: ראש עיריית זולינגן וחברי המשלחת בפגישתם עם שר הכלכלה אלי כהן