בחמישי ליולי קיימנו בשטוטגרט אירוע כלכלי שבמרכזו חיבור קהילת העסקים של באדן וירטמברג לישראל.
לאחר האירוע הכלכלי, התקיימה קבלת פנים לציון שנת הידידות ישראל –באדן וירטמברג, באירוח ממשל באדן וירטמברג והקונסוליה הכללית במינכן. האירועים נערכו בבית הממשל של באדן-וירטמברג בהשתתפות כמאתיים מוזמנים, בנוכחות נציגי ממשל ומשרד הכלכלה של המדינה, ראשי העיר של פרייבורג ומנהיים, מנהלי חברות מובילות בבאדן-וירטמברג, ונציגי תקשורת בכירים.
מטרת המפגש היתה יצירת קשר עם חברות המיטלשטנד השולטות בכלכלת המדינה, וחשיפתן לאפשרויות הטכנולוגיות ושיתופי הפעולה שמציע השוק הישראלי.
במסגרת האירוע סקרתי את האקוסיסטם הישראלי והצגתי את פעילות הנציגות הכלכלית והדרכים בהן נוכל לסייע לקהל המאזינים.
בנוסף, קיימנו פאנל שעסק בטרנספורצמציה דיגטילית בתעשייה, בהיבט של שיתופי פעולה בין יצרנים גרמניים וחברות טכנולוגיה ישראליות. בפאנל נטלו חלק ד”ר תמיר בכור מחברת CyMotive Technologies, פלוריאן פליק מחברת Schaeffler AG וגרגור גרנדל מחברת Porsche Consulting.
מרקוס גיק ממכון ברטילסמן הציג מחקר רחב היקף העתיד להתפרסם בקרוב, שנושאו הוא הקשר בין חברות המיטלשטנד הגרמניות וקהילת הסטארט-אפ הישראלית והפוטנציאל לשיתופי פעולה בינהם.
בסיום האירוע הכלכלי נערך טקס חגיגי בו נחתם הסכם שיתוף פעולה להקמת אקסלרטורים משותפים, בחתימתם של ראשי הערים של מנהיים ופרייבורג, והקונסול הכללי ד”ר דן שחם.
מדינת באדן-וירטמברג היא בין האזורים המשגשגים והעשירים ביותר בגרמניה ובאירופה כולה. זוהי המדינה השלישית בחוזקה בגרמניה ותורמת 16.8% מהתלג של המדינה. כמו כן, המדינה ידועה ברוח החדשנות שלה, ונחשבת לאחד האיזורים המתקדמים ביותר באירופה מבחינה זו.
באדן-וירטמברג מתאפיינת בשפע של תעשיות ומפעלי ייצור, ובראשן תעשיית הענק של האוטומוטיב – יצרניות, חברות טיר 1 וספקיות משנה. רבע מרווחי תעשיית הרכב הגרמנית כולה מקורם במדינה.
מלבד שלל התעשיות הנלוות לתעשיית הרכב (הנדסה, חשמל ומתכת, מכניקה, אספקה) שוכנות במדינה תעשיות חשובות נוספות – כימיה, פרמצבטיקה, אופטיקה, וכן מוסדות מחקר רבים אוניברסיטאות ומכונות מחקר אקדמיים דוגמת MAX PLANCK, מכוני פראנהופר, KIT ועוד הפעילים במגוון רחב של תחומים (כגון חקר החלל, חקר אנרגיה סולרית, חקר הסרטן).
מספר קונצרנים ידועי שם ממוקמים במדינה, כגון דיימלר (מרצדס), פורשה, בוש (תעשיית הרכב), סאפ (מפעל התוכנה הגדול ביותר באירופה), קארל זייס (אופטיקה), וכן מפעלי ייצור רבים.
על אף נוכחותם של ענקים, באדן-וירטמברג נשלטת באופן מסורתי על ידי חברות קטנות ובינוניות (מיטלשטנד) המתאפיינות בניהול משפחתי רב דורי, יציבות, ושמרנות ומהוות את עמוד השדרה של כלכלת המדינה וגרמניה כולה. חברות בינוניות אלו, המונות בין כמה עשרות ועד אלפי עובדים, הן בעלות מסורת של מצויינות עם דגש רב על איכות המוצרים. רבות מהן הן “אלופות נסתרות” (Hidden Champions) ומובילות עולמיות בתחומן. חוזקה נוספת שלא ניתן להתעלם ממנה היא הרוח החדשנית של המדינה, הנחשבת אחת המדינות המובילות בהיבט זה באירופה, עם מספר הפטנטים הרב ביותר בגרמניה, והשקעה ממשלתית ופרטית אדירה במו”פ (ההשקעה הממשלתית במו”פ מגיעה ל- 4.8% מהתל”ג).
עבור השוק הישראלי עתיר הטכנולוגיה, מהוות חברות המיטלשטנד עתירות התעשייה והייצור יעד נחשק.
חברות ישראליות המעוניינות בקשרי מסחר בגרמניה מוזמנות לפנות לנספחות הישראלית במינכן, אשר מסייעת לחברות ישראליות באיתור חברות מקומיות ליצירת שיתופי פעולה, בליווי ובייעוץ.
פניות בנושא ניתן לשלוח לתיבת המייל munich@israeltrade.gov.il