בסוף חודש מרץ 2017 יצאה משלחת של 70 איש נציגי מדינת באדן-וירטמברג לבקר בישראל. מטרת הביקור הייתה פוליטית-מדינית וכלכלית, כאשר הדגש מטעם המשלחת היה היכרות עם תרבות החדשנות והיזמות הטכנולוגית הישראלית וקידום שיתופי פעולה כלכליים.
בראש המשלחת עמדו נשיא באדן-וירטמברג, מר וינפריד קרוייצמן, ושרת הכלכלה והעבודה, ד”ר ניקול הופמייסטר-קראוט. אל שני האישים נלוו נציגים רבים של הממשל, ארגונים כלכליים וכן נציגי חברות מובילות במדינה.
מדינת באדן-וירטמברג שבירתה היא שטוטגרט, שוכנת בדרום גרמניה ומונה 10.8 מיליון תושבים. זוהי אחת משלוש מדינות המחוז הגדולות בגרמניה (יחד עם בוואריה ונורדריין-וסטפליה). כלכלתה של באדן-וירטמברג הנה אחת מהכלכלות העוצמתיות ביותר בגרמניה, עם תוצר של כ-460 מיליארד יורו (נכון ל-2015), המהווה % 15.2 מכלל התמ”ג הגרמני, גבוה יותר מהתמ”ג של בלגיה, שבדיה ואוסטריה.
מותגי הדגל של תעשיית הרכב הגרמנית- דיימלר-בנץ (מרצדס), פורשה ובוש שוכנים בבאדן-וירטמברג, 40% מהעובדים בתעשיית הרכב הגרמנית נמצאים בה, ושליש מרווחי תעשיית הרכב הגרמנית כולה מקורם במדינה.
סקטורים מובילים נוספים במדינה הינם מכונאות והנדסה (30.2% מכלל תעשיית המכונאות בגרמניה), ציוד רפואי, כימיה, פרמבצוטיקה, אופטיקה, וכן מוסדות מחקר רבים (חקר החלל, חקר אנרגיה סולרית, חקר הסרטן).
המדינה נחשבת לאחד המרכזים הגדולים באירופה לחברות בינוניות וקטנות (מיטלשטנד)- המודל הכלכלי הגרמני המפורסם של חברות המתאפיינות בניהול משפחתי רב-דורי, יציבות, מצויינות, ותקני ייצור מהקפדניים בעולם. חברות אלו מהוות את עמוד השדרה של התעשייה הגרמנית, ורבות מהן מובילות עולמיות בתחומן.
מחוז באדן-וירטמברג הוא בין המובילים באירופה בחדשנות, כאשר 4.8% מהתמ”ג של המדינה מושקע במחקר ופיתוח. במדינה קיים ריכוז של מכוני מחקר גרמניים מובילים, הגבוה ביותר מכל מדינות גרמניה.
בהתאם לגישתה מקדמת החדשנות של ממשלת המדינה והשקעתה האדירה במחקר ובפיתוח, הוגדרה אחת ממטרות הביקור המרכזיות- בדיקה כיצד ניתן לחזק את היזמות והחדשנות לא רק בחברות הענק אלא גם בחברות המיטלשטנד והסטארט-אפים.
במסגרת הביקור, שתואם על ידי Baden-Württemerg International עם לשכת המסחר ישראל גרמניה בשיתוף עם הנספחות המסחרית במינכן, נפגשו אנשי המשלחת עם נציגי משרדי מסחור הטכנולוגיות של מכון ויצמן והאוניברסיטה העברית, ועם חברות מובילות במשק הישראלי כגון מובילאיי וטבע. אנשי המשלחת ביקרו בחממות טכנולוגיות וקרנות (נילסן, JVP , FuturX, פיטנגו), וקיימו סמינר בתחום החדשנות עם נציגי רשות החדשנות. כמו כן השתתפו בסדנה בנושא תעשייה מתקדמת עם חברות וארגונים ישראליים, וערכו פגישות B2B עם נציגי חברות שונות.
חברות ישראליות המעוניינות בקשרי מסחר בגרמניה בבאדן וירטמברג ובכלל, מוזמנות לפנות לנספחות הישראלית במינכן, אשר מסייעת לחברות ישראליות באיתור חברות מקומיות ליצירת שיתופי פעולה, בליווי ובייעוץ.
פניות בנושא ניתן לשלוח לתיבת המייל munich@israeltrade.gov.il