ברלין וסקסוניה אינן נחשבות בדרך כלל לסיפורי ההצלחה של המדיניות הכלכלית בגרמניה. ברלין אמנם נהנית לאחרונה מסצינת סטארט-אפ שוקקת אולם חוב ממושך ושיעורי עוני גבוהים הביאו לסיווגה כ”עיר הנכשלת” בגרמניה.
בסקסוניה, שהינה אחת ממדינות מזרח גרמניה לשעבר, אף על פי שחלפו למעלה מ-25 שנה מאיחוד גרמניה, עדיין לא הודבק הפער הכלכלי מול שאר המדינה. אם וכאשר מגיעה סקסוניה לכותרות, הדבר נובע בדרך כלל בעיקר מפעילותה של תנועת המחאה הימנית-קיצונית, Pegida, שזוכה לתמיכה מאוכלוסיית השוליים המובטלת בעיירותיה הקטנות של המדינה.
בשל כך, נתונים שפורסמו בשבוע בעבר על ידי לשכת הסטטיסטיקה במדינת נורד ריין וסטפליה הפתיעו רבים מהקוראים.
לפי הנתונים, ברלין וסקסוניה רשמו צמיחה בשנת 2016 של 2.7% בתמ”ג של כל אחת מהן – שיעורי צמיחה שנחשבים לגבוהים ביותר לשנה זו בכל גרמניה אשר כלכלתה צמחה בשנה האחרונה ב-1.9% בממוצע.
עם זאת, נתונים מוצלחים אלו לא שוכפלו גם ליתר מדינות הגוש המזרחי לשעבר: ברנדנבורג וטורינגיה רשמו נתוני צמיחה של 1.7% ו- 1.8% בהתאמה ב-2016 ובמקלנבורג מערב פומרניה וסקסוניה-אנהלט שיעורי הצמיחה היו 1.3% ו- 1% בהתאמה באותה השנה. בשתי האחרונות, זכתה מפלגת הימין הקיצוני AfD ללמעלה מ- 20% מהקולות לבחירות לפרלמנט בשנה שעברה.
למרות נתוני הצמיחה החיוביים בכל רחבי גרמניה, במדינה אחת, חבל הסאר, אשר נערכו בה בחירות בסוף השבוע שעבר, לא נרשמה כלל צמיחה בתמ”ג – דבר אשר לא פגע במפלגת הנוצרים הדמוקרטים השמרנים CDU אשר נבחרה מחדש לשלטון.