כידוע, ענף אבטחת הסייבר הוא אחד ממנועי הצמיחה של הכלכלה הישראלית. להערכת מטה הסייבר הלאומי, עמד יצוא הסייבר בשנת 2015 על 3 מילארד דולר. כ-15% מההשקעות בתחום הסייבר העולמי מושקעות בחברות ישראליות, שיעור כפול מבשנת 2014, עובדה הממקמת את ישראל כשניה בעולם אחרי ארה”ב בקטגוריה זו. גם הענקיות הגרמניות שמות לב לעובדה זו ומקדמות שיתופי פעולה והשקעות בסטרט אפים ישראליים כגון ענקית התקשורת דויטשה טלקום שגם מבצעת פעילות מו”פ ענפה בתחום הסייבר באוניברסיטת בן גוריון או מכון פראונהופר הגרמני שהשיק בשנה שעברה שת”פ מדעי בתחום הסייבר עם האוניברסיטה העברית.
גם ברמה הממשלתית קיימת פעילות ענפה בתחום. ממשלת גרמניה מעניקה חשיבות עליונה להגנת סייבר ופועלת במספר ערוצים וכלים לשם מימוש מטרה זו. אחרי שנתיים של התדיינויות ושיח ציבורי רחב, חוקקה ממשלת גרמניה בשנת 2015 חוק המחייב חברות ומשרדים ממשלתיים לעמוד במינימום הכרחי של רמת אבטחת מידע. החוק ישפיע על מוסדות המוגדרים כ“תשתיות קריטיות“, כגון תחבורה, בריאות, שירותי מים, ספקי תקשורת, כמו גם חברות פיננסים וביטוח. חברות אלו מחוייבות להציג תוך שנתיים אמצעי אבטחת סייבר או להיקנס בסכום של 100,000 יורו במידה ולא תעמודנה בתנאי החוק. הרשות האמונה על יישום ואכיפת החוק היא הרשות הממשלתית לאבטחת מידע ה BSI, השייכת למשרד הפנים הגרמני. הרשות מייעצת ליצרנים, מפיצים ומשתמשים של טכנולוגיית מידע וכן מנתחת מגמות והתפתחויות בתחום אבטחת הסייבר. כמו כן ממלאת הרשות תפקיד חשוב נוסף בעצם היותה הארגון שבודק ועושה סרטיפיקציה ומאשר לחברות בתחום הסייבר לפעול בשוק הגרמני.
שחקן חשוב נוסף הוא האיגוד הגרמני לאבטחת טכנולוגיית המידע TeleTrusT, הפועל לקידום מקצועיות אבטחת המידע, העלאת המודעות ושיטות עבודה מומלצות בכל התחומי של אבטחת מידע כמו גם ארגון אירועים וכנסים בתחום. בין היתר הארגון משתתף באחת התערוכות החשובות בגרמניה בתחום, ה it-sa אשר מתקיימת מדי שנה בעיר נירנברג, לצד חברות ישראליות רבות שלוקחות חלק באירוע. התערוכה הבאה תתקיים בנירנברג בין התאריכים 18-20 באוקטובר 2016 .
שיתוף הפעולה באבטחת הסייבר בשתי המדינות עלה מדרגה בהתייעצויות הבין-ממשלתיות האחרונות בין ישראל וגרמניה שהתקיימו בחודש פברואר האחרון בברלין. במסגרת זו חתמו שר הפנים הגרמני מר תומאס דה מיזייה וראש מטה הסייבר הלאומי ד”ר אביתר מתניה על הצהרת כוונות משותפת, שמטרתה להעמיק את שיתוף הפעולה בין המדינות בתחום ביטחון הסייבר, לשפר את בטיחותן של מערכות ה-IT בשתי המדינות ולהפוך את האינטרנט למרחב של חופש וביטחון.הצהרת כוונות נוספת לקידום שת”פ במו”פ תעשייתי בתחום אבטחת הסייבר, נחתמה במהלך פגישה שהתקיימה בין מנכ”ל משרד הכלכלה עמית לנג ומנכ”ל המשרד הפדרלי לחינוך ומחקר מר תומאס ראכל. גם כאן המטרה היא לייצר פלטפורמה לשת”פ בין חברות ויזמים בתחום משתי המדינות על בסיס הסכם המו”פ הקיים בין המשרדים מאז שנת 2010.