השלטונות הטורקים הודיעו לאחרונה על ביטול עסקת טילי ההגנה לטווח רחוק, שהיו אמורים להיות מסופקים על ידי חברה סינית. טורקיה מתכוונת לבנות את מערכות הגנה אלה באופן עצמאי.
סוכנות הרכש הצבאי של טורקיה הודיעה על ביטול העסקה וזאת חרף ההתנגדות העזה של חברות ארגון נאט”ו, אשר קבעו, שמערכות הגנה כאלו חיבות להיות תואמות מערכות ההגנה של הארגון. בנוסף, התגלעו חילוקי דעות קשים ואי הסכמות בין הטורקים לבין חברת CPMIEC הסינית לגבי העברת טכנולוגיה, ידע וייצור משותף, כחלק מהמחויבות לרכש גומלין כמתחייב בסוג התקשרויות כאלה.
בעסקאות צבאיות דורשת טורקיה 55% מרכיב מקומי מגובה העסקה (מאז 2014).
לאחר ההכרזה על ביטול העסקה, יצאה הודעה, כי טורקיה תייצר מערכות אלו בכוחות עצמה למרות ועל אף שאין לה את הידע בייצור מערכות כאלה, לטורקיה יש ניסיון בייצור מערכות של טווח קצר ובינוני.
לאחרונה פורסם בעיתונות המקומית, כי חברת Aselsan זכתה בעסקה של 45 מיליון יורו בעסקה של “פרויקט פיתוח מערכות הגנה אקטיביות” לכוחות היבשה הטורקים. מערכת זו תותאם לשימוש בטנק הטורקי Altay. הפרויקט יכלול עיצוב, פיתוח, ניסוי, הכשרה וייצור של שני אבי טיפוס למערכות אלו. המערכת תספק הגנה שלמה לגוף הטנק כנגד איומים מידיים וזאת תוך שימוש במערכות רדאר מתקדמות.
טורקיה צפויה להוציא כ-70 מיליארד דולר על הצטיידות ביטחונית-צבאית עד 2023. התכנית תכלול גם גידול בייצוא הצבאי שלה מ- 1.6 מיליארד דולר כיום לכ- 25 מיליארד דולר.