כידוע, ב- 1 בנובמבר 2015 עברה טורקיה מערכת בחירות שנייה תוך שישה חודשים וזאת לאחר, שמפלגת הצדק והפיתוח (AKP) לא הצליחה להרכיב ממשלה על סמך תוצאות הבחירות הקודמות.
תוצאות הבחירות היו בגדר הפתעה מבחינת התוצאות. כל הסקרים ללא יוצא דופן העריכו, כי מפלגת ה-AKP תזדקק למפלגות אחרות כדי להרכיב את הממשלה ואולם התוצאות היו ההפך הגמור מכך. אנליסטים מעריכים, כי סוכל כל סיכוי להרכיב ממשלה, שמבוססת על קואליציה וכי כעת, יוכלו להעביר את שינויי החוקה, שיעניקו סמכויות נרחבות לנשיא.
יש לזכור, כי שתי הממשלות הקודמות הורכבו ללא צורך בקואליציה. המפלגה השנייה בגודלה בבחירות הקודמות, שהנשיא ארדואן ניהל מו”מ קואליציוני מולה, הייתה המפלגה, שהפסידה הכי הרבה בבחירות של נובמבר.
יחד עם זאת, שינויים בחוקה יחייבו משאל עם. מספר המושבים של מפלגת ה- PAK לא מעניק לה את היכולת להעביר שינויים בחוקה באמצעות הפרלמנט, אלא אם יינתנו הטבות מפליגות למפלגה/מפלגות אחרות.
מיד עם פרסום התוצאות נשמעו קולות שיש להתחיל ברפורמות, שהובטחו. עיקר רפורמות אלו:
- עדכון שכר המינימום מ- 1,000 לירות ל- 1,300 לירות (330 דולר ל- 430 דולר בהתאמה)
- רפורמות במסים (הקטנת נטל המסים)
- תמריצים למשקיעים זרים
- הרחבת ההשקעות בתשתיות
הציפייה היא, שהשרים שירכיבו את הממשלה יהוו אינדיקציה לגבי רצינות הממשלה ביישום הרפורמות. ההערכה היא, שהממשלה החדשה תוכרז לקראת סוף החודש. נחכה ונראה…
הנספחות המסחרית באיסטנבול תמשיך בפעילות שלה בתקווה, שבשנה הבאה נעבה את הפעילות שלנו בתחומים חדשים. על הפרק הוצאת משלחות בתחומי הציוד הרפואי, הפינטק, טכנולוגיות מים, חקלאות. בנוסף, המחלקה תמשיך להעניק מענה פרטני ליצואנים, שפונים אליה בהתאם לצורך.
המחלקה מעודדת יצואנים, אשר מתעניינים בשוק הטורקי, לבדוק אפשרות השתלבותם בתכניות מערך כלי סיוע לתעשייה של מינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה. למידע נוסף, לחצו כאן.