איסטנבול – כאבן שואבת לפעילות עסקית-פיננסית בינלאומית

איסטנבול – מרכז פיננסי בינלאומי

טורקיה במסלול המהיר להפוך למרכז פיננסי עולמי ולהגיע למקום ה- 46 של ה-  Global Financial Centres Index. המדד, אשר מתפרסם פעמיים בשנה מדרג  את המרכזים הפיננסיים הגדולים בעולם במונחים של תחרותיות.

הפיכתה של טורקיה למוקד פיננסי מרכזי תעשה תוך חיזוק הכוחות התחרותיים של חברות מקומיות ומוסדות פיננסיים באזור הבינלאומי. טורקיה צפויה לטפס למקום ה- 25 בשיאה בשנת 2018, בדירוג שהונפק על ידי חברת הייעוץ  Z/Yen מלונדון.

ממשלת טורקיה יזמה את פרויקט “Istanbul international financial center” בשנת 2009, במטרה לרכז את המשרדים הראשיים של המוסדות והשווקים הפיננסים, ביניהם, בנקים בבעלות המדינה וארגונים הקשורים במחוז Atasehir באזור אנטוליה בעיר.

הפרויקט עתיד להסתיים בשנת 2016. כל זאת, במטרה לחלוק את הידע והניסיון בין כל השותפים של טורקיה, ולהפוך את איסטנבול להיות הלב של פרויקטים בתחום התשתיות והאנרגיה, תוך חיזוק הכוחות התחרותיים של חברות מקומיות ומוסדות פיננסיים באזור הבינלאומי. המרכז הפיננסי ייבנה על ידי משרד האדריכלים HOK על פני שטח של 688 דונם.

הבורסה של איסטנבול ובורסת האנרגיה (EPIAS), שתשולב בתוך בורסת איסטנבול, תקבלנה תפקיד מרכזי במאמץ להפוך את העיר למרכז פיננסי בינלאומי. הגיבוי הממשלתי, הכלכלה התוססת, מערכת בנקאית יציבה, כוח עבודה מיומן, כל אלו הם גורמים חשובים בהפיכתה של העיר למרכז פיננסי בינלאומי.

 

לסרטון הדמיה על פרוייקט IIFC לחצו כאן.

 

IIFC2

צור קשר עם:

יוסף (ג'ואי) אברהם

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל