בראשית חודש יוני 2014 פרסם המרכז ללימודים בינלאומיים ואסטרטגיים בוושינגטון (CSIS) דו”ח, אשר סוקר את היקף התקפות הסייבר במדינות שונות והשפעותיהן. התקפות הסייבר פוגעות הן באזרחים, עקב גניבת פרטיהם האישיים, והן בחברות מסחריות. ההתקפות פוגעות במסחר, בתחרותיות וביוזמה האישית, על ידי הפחתת ההחזר על ההשקעה עבור ממציאים ומשקיעים, ומתוך כך נפגע גם שוק העבודה.
בדו”ח פורסם, כי בטורקיה נפגעו מעל ל-54 מיליון בני אדם עד כה, מספר העולה על 65% מאוכלוסיית המדינה. מדובר במספר הגבוה בעולם של נפגעים הן מבחינת מספרים מוחלטים והן מבחינת שיעור מהאוכלוסייה. לשם השוואה, בארצות הברית נפגעו כ-40 מיליון בני אדם המהווים כ-15% מהאוכלוסייה, בגרמניה נפגעו 16 מיליון ובסין – 20 מיליון. בנוסף לכך, הדו”ח ממצב את טורקיה נמוך במדרג המדינות המסוגלות לעקוב אחת פשעי הסייבר המתרחשים בתחומיהן.
דו”ח זה מדגיש את האפשרויות הרבות הפתוחות בפני חברות ישראליות העוסקות בתחום הגנת הסייבר, בעולם המפותח בכלל ובטורקיה בפרט. אפשרויות אלה צפויות להתגבר נוכח המגמה הנמשכת של התרחבות שוק ה-ICT בטורקיה.
ממשלת טורקיה צופה, כי השוק יגדל בממוצע שנתי גבוה מהממוצע העולמי – 7.4%, עד לשנת 2016, וכי עד לשנה זו שווי השוק יעלה על 25 מיליארד דולר אמריקאי. במקביל לכך, עקב הגידול באוכלוסייה הצעירה במדינה והתרחבות השוק המקוון, עד לשנת 2017 מספר מכשירי הסלולר במדינה צפוי להגיע לכ-75 מיליון ושיעור משקי הבית, המחזיקים מחשב עם חיבור לאינטרנט, צפוי לעלות מ-50% ל-65%.
ההתרחבות של השימוש באינטרנט ושל שוק ה-ICT צפויה להוביל להגדלת התמריץ לביצוע פשעי סייבר וכך גם להגביר את הביקוש הטורקי עבור פתרונות אבטחת מידע.
אנו בנספחות הכלכלית בטורקיה נשמח לסייע לחברות ישראליות הפועלות בתחום הגנת הסייבר לחדור לשוק הטורקי או להעצים את פעילותן העסקית במדינה. בהזדמנות זו נרצה להזכיר, כי בחודש ספטמבר 2014 תיערך תערוכת ISAF אשר תעסוק, בין היתר, בתחום ה-IT Security. נשמח לסייע בקישור למארגני התערוכה וגורמים רלוונטיים נוספים על מנת לקדם השתתפות של חברות ישראליות כמציגים/משתתפים.