משמעותה של טורקיה על הבמה הפיננסית העולמית נמצאת במגמת עליה. הבירה הפיננסית של המדינה, איסטנבול, עם הכלכלה העשירה ותוססת שלה, משמשת כמרכז פיננסים עולמי. תעשיית הבנקאות של המדינה הפגינה חוסן יוצא דופן להשפעות של המשבר הפיננסי העולמי ללא כל גיבוי של הממשלה, והבנקים תורכים נחשבים כנחוצים באירופה.
יחד עם זאת, המגזר הפיננסי של טורקיה הוא עדיין בשלב הפיתוח, והשירותים הפיננסיים מוכנים להתרחבות נוספת. כל אלו מונעים על ידי צמיחה כלכלית מוצקה יחד עם שיעורי ריבית יורדים ואינפלציה.
השוק הפיננסי של טורקיה הוא ליברלי מאוד, הגופים הרגולטוריים של טורקיה השתפרו בהתמדה מאז, והכלכלה הפכה עמידה יותר לתנודות כלכליות , הן מקומיות וחיצוניות.
ישנם מספר גדול של בנקים בטורקיה, משחקנים בינלאומיים כמו סיטי, דויטשה, בנק אוף אמריקה, בנקים גלובליים המספקים שירותים קמעונאיים כגון HSBC, ING וכן בנקים תורכיים מקומיים כדוגמת Garanti ו- Akbank.
הבנקים התורכים, השקיעו ב- 5 שנים האחרונות יותר מ- 3 מיליארדי דולרים בתחום טכנולוגיית המידע. כראייה לכך, תחום ניהול הסיכונים משמש כעת תפקיד חשוב מאי פעם בבנקים התורכיים. כך, באזל II, אשר מיושמת בכל המערכות הבנקאיות. פיתוחים רבים וחשיבות רבה ניתנת גם בתחום הבנקאות האלקטרונית – מערכות תשלום מאובטחות, שיפור אבטחת המידע והימנעות מהונאות על ידי תשתית מאובטחת.
כמו בשווקים רבים אחרים בעולם, בנקאות סלולארית היא יותר ויותר חשובה בטורקיה. בנקים אלו כבר החלו להציע שירותים מ-2007 , המדובר בשירותים ניידים בסיסיים- שירותים של בדיקת יתרות, העברת כספים ומטבע חליפין.
על אף ההתקדמות הרחבה ליצירת אפשרויות בנקאות טכנולוגיות בשנים האחרונות, הצמיחה של התשתית הבנקאית מלווה באתגרים של מערכת תשלומים וכן עלייה של שירותים מקוונים, אשר הציבה אתגר נוסף לבנק וללקוחותיו. זהו שוק הנמצא כרגע בתנופה ומחפש פתרונות טכנולוגיות למערכות אלו.
בתאריך 08-10 לאפריל התקיים באיסטנבול כנס טכנולוגיות תוך התמקדות בפתרונות טכנולוגיים ופיתוחים המשמשים את העולם הפיננסי.
(לפרטים על הכנס IFINTEC Finance Technologies conference )
לקריאה נוספת- Invest in Turkey.