“חברות ישראליות מוערכות מאוד בגרמניה, בזכות חדשנות טכנולוגית בתחומי ה- IT, ביוטק והמים” מספרת פלרידה רגוארה קורטיזו, מנהלת טכנולוגיות סביבתיות בכירה ב- GTAI, מכון היצוא וקידום ההשקעות הגרמני.
קורטיזו סיפרה לנו על המגמות החדשות והפיתוחים בשוק המים הגרמני ועל ההזדמנויות עבור חברות ישראליות הנובעות מהצרכים המתפתחים של גרמניה.
אחד הצרכים הצומחים בשוק המים הגרמני הוא טיהור מים, במיוחד נגד מזהמים מיקרוסקופיים. לפני מספר ימים, הופיע בערוץ 2 הגרמני כתבה על בעיית המזהמים המיקרוסקופיים, מספרת קורטיזו. זה הופך להיות אתגר אמיתי משתי סיבות עיקריות: שימוש גובר בתרופות ע”י האוכלוסייה מוביל למצב בו התרופות הללו מוצאות את דרכן בסופו של דבר למערכת המים הגרמנית. מקור נוסף למזהמים מיקרוסקופיים הוא החקלאות. “אנחנו חייבים למנוע מההורמונים הניתנים לחיות המשק מלהגיע למערכות המים”. קורטיזו מזהה הזדמנות אמיתית עבור חברות ישראליות המסוגלות להציע פתרונות סינון וטיהור מים בגרמניה.

זירה נוספת שקורטיזו מציינת היא יעילות בתחום המים. שינויי אקלים גלובאליים מביאים לגשמים מאסיביים באופן לא צפוי, שעלולים ליצור רווית יתר ולהוביל להזרמת מים מזוהמים לגופי המים. טכנולוגיות לניהול ויעילות המים שפותחו בישראל על מנת להתמודד עם מחסור במים, יכולות להיות מיושמות בגרמניה לטובת התמודדות עם התרחיש ההפוך. תחום נוסף שעשוי לעניין את שוק המים הגרמני הוא ניטור וניתוח. קיימות מספר חברות ישראליות הפועלות בתחום זה, המביאות עמן מומחיות הן בתחומי המים והן בתחומי ה- IT.
באופן כללי, עם אוכלוסייה של כמעט 82 מיליון בני אדם ומגוון רחב של תעשיות ושירותים, הכלכלה גרמנית היא הגדולה ביותר באירופה ומהשווקים המעניינים ביותר באירופה עבור חברות ישראליות. כיום שוק טכנולוגיות הסביבה והמים הוא מהשווקים הצומחים ביותר בגרמניה. גרמניה הציבה לעצמה יעד שאפתני, להיות שחקן מוביל בשווקים הירוקים, ברמה עולמית.
חמדת שגיא, הנספחת הכלכלית של ישראל בברלין, מספרת עוד על שוק המים הגרמני: “מערכת שירותי המים בגרמניה, מאופיינת במספר גדול של שחקנים בכל תחום. ניהול, הפצה וטיפול במים כבר לא נשלטים באופן בלעדי ע”י מועצות וערים והרבה חברות פרטיות הוקמו על מנת לתת שירותים אלה בשנים האחרונות. בניגוד למודל הישראלי הריכוזי, בגרמניה פועלות חברות עצמאיות רבות בתחום אספקת המים”. המצב מייצר הזדמנות עבור חברות ישראליות, הזדמנות ששגיא והצוות שלה בברלין מתכוונים לנצל, באמצעות הבאת חברות ישראליות לגרמניה וסיוע בפתיחת הדלתות בפניהן.
קורטיזו מציינת את השוני בדרכי הפעולה של גופים ישראלים וגרמנים לקידום שיתוף פעולה והתפתחות בין שתי המדינות. דוגמא כזו היא שיתוף הפעולה הבין משרדי בין ה- BMBF (המשרד הגרמני הפדרלי לחינוך ומחקר), המשרד הישראלי למדע וטכנולוגיה ומשרד התעשייה, מסחר והתעסוקה. שיתוף פעולה זה מתמקד בנושאים מדעיים טכנולוגיים כמו מחקר איכות סביבה וטכנולוגיות מים. במהלך השנים האחרונות, הקרן לשיתוף הפעולה הגרמני- ישראלי בין תעשייה ומדע, התמקדה בפיתוח פתרונות יישומיים ומחקרי תעשייה.
הכנס הבינלאומי הקרוב Wasser Berlin International מהווה חלון הזדמנויות עבור חברות ישראליות, להצגת הפיתוחים הטכנולוגיים שלהן לשוק הגרמני ולשווקים נוספים. הכנס שמתמקד בניהול טכנולוגיות מים ושפכים, יערך בין ה – 23 – 26 באפריל בברלין. בכנס ייקחו חלק 23 חברות ישראליות ויציגו מוצרים, טכנולוגיות ופתרונות בכנס בביתן הישראלי שארגן מכון היצוא הישראלי בשיתוף עם הנספחות המסחרית בברלין שתיאמה למעלה מ- 100 פגישות עסקיות לחברות הישראליות בביתן. לכנס מגיעים בכל שנה600 חברות, ארגונים, מוסדות ציבור ואוניברסיטאות ולמעל מ- 30 מדינות שונות ישתתפו באירוע חשוב זה.
בין חברות אלו ניתן למנות מגוון רחב של חברות חדשניות, בהן מקורות חברת המים הלאומית של ישראל.
הקליקו כאן לקטלוג PDF של חברות הישראליות המשתתפות ב- Wasser Berlin International