שוק הבריאות הסיני הינו השני בגודלו בעולם.
השינויים החברתיים-דמוגרפיים בסין, כגון, עליה באוכלוסיה המבוגרת ושיפור תנאי המחיה, לצד הדרישה הגוברת לטיפול רפואי נגיש ואיכותי, הובילו לרפורמות נרחבות במגזר הרפואי במדינה ופיתוח רפורמות אלה הפך למטרה אסטרטגית של הממשל. האתגרים בסין במגזר הרפואי רבים:
- בעוד סין מהווה כ-22% מאוכלוסיית העולם, המשאבים רפואיים בה מהווים כ-2% משאר העולם.
- מרבית המתקנים הרפואיים נמצאים בערים ואין מענה מספק לתושבי הכפרים.
- בתי החולים נותנים מענה לכלל הבעיות, כולל פציעות או מחלות קלות מה שיוצר עומס עצום על בתי החולים ומוביל לזמני המתנה ארוכים לטיפולים קלים ומורכבים.
- בסין מעל ל-33,000 בתי חולים אך 7.6% מהם נותנים מענה ברמת איכות גבוהה, כל השאר נעים בין דירוג בינוני או נמוך וכ-33% מבתי החולים בסין לא נכנסו לדירוג כלל. בין בתי החולים אין תקשורת כלל.
ביולי 2019 הממשל הסיני פרסם את תכנית הפעולה ליוזמת בריאות 2030, המדגישה את תפקידם המהותי של שירותי הרפואה הציבוריים בפיתוח החברתי והכלכלי של המדינה..
חברות זרות עם יתרון טכנולוגי יכולות להנות מהזדמנויות עסקיות נרחבות בסין.
אך לפני שתסתערו על השוק ! כדאי להכיר את הדרישות הרגולטוריות לרישום מוצרים בסין. National Medical Prodcuts Administration (ה-NMPA), מינהל התרופות הסיני, הקים מספר ערוצי רישום בכדי להקל על רישום מוצרים זרים בסין.
הצטרפו אלינו לוובינר מקיף בנושא ביום חמישי, 7 בספטמבר, 10:00-11:30 לפאנל של מומחים מסין יתן רקע על התחום בסין, על ההזדמנויות, ועל דרכי ההתמודדות המומלצים עם הדרישות הרגולטוריות.
הוובינר בשיתוף עם מכון היצוא הישראלי וללא עלות – כן נדרש רישום מראש, בלינק הבא: https://export.gov.il/college_events/medical-products-registration-and-sales-in-china/
מחכה לראותכם!
אסתי