למה סין – למה עכשיו?

לפני מספר שבועות התחלתי את תפקידי כציר יועץ לענייני כלכלה בשגרירות ישראל בבייג’ינג, לאחר שלאחרונה השלמתי את תפקידי כנספח הכלכלי בהונג קונג! תקופה מעניינת לבחור לנסוע בה לסין ואף על פי כן אני שמח ונרגש להתחיל בתפקיד ולפעול למען קידום הכלכלה הישראלית בסין.

המעבר לבייג’ינג

מגיפת הקורונה פחות מורגשת בישראל בימים אלה אבל ישנם מקומות בעולם שבהם היא נוכחת מאוד, ואחד המקומות הבולטים היא סין. בסין, ובבייג’ינג בפרט, התושבים עדיין נדרשים לבצע בדיקות על בסיס יומי על מנת לקיים את שגרת חייהם, עדיין נדרשים בידודים רשמיים, לעתים אף במתקנים רשמיים, והמדינה עדיין מערימה תנאים ובירוקרטיות על אלו שמעוניינים לבקר בה בעת הנוכחית.

לצד זאת, החיים בבייג’ינג עצמה הם חיים לצד הקורונה או יותר נכון “בצל הקורונה”. מה זה אומר? שעל אף הבדיקות ועל אף העננה שהקורונה משרה על העיר – החיים מתנהלים בשגרה החדשה: העסקים עובדים, אנשים פוגשים זה את זה, אירועים מתקיימים והכלכלה אף פורחת.

כשברקע כל הנתונים הללו, ובנוסף להם שיקולים מקצועיים וגם שיקולים אישיים – קיבלתי את ההחלטה: עוברים לסין!

הפוטנציאל הכלכלי

כמו בהונג קונג, בחלק הזה של כדור הארץ ובסין בפרט, הכלכלה והחיים בכלל ביצעו התאמות דיי-מהר כך שניתן לקיים שיח כלכלי-עסקי עם השותפים המקומיים. יותר מזה, בניגוד לתקופה שלפני הקורונה, למדנו שבצד הסיני ישנה פתיחות חדשה לקיים שיח שברובו הוא וירטואלי ואף לרכוש אמון וליצור יחסים עסקיים (כמעט) ללא מפגש פיזי, ומנגד, בצד הישראלי, ישנה הבנה ויישום של הצורך בגיוס שותף מקומי או עובד מקומי שיסייע בדחיפת העסק בשטח.

במסגרת ההכנות לתפקיד החדש, קראתי רבות על הכלכלה הסינית, על התרבות העסקית הסינית ועל הפוטנציאל להגדלת הסחר ושיתופי הפעולה הכלכליים בין המדינות ואשמח לשתף בכמה מהם:

  • סין היא הכלכלה השנייה בגודלה בעולם (במונחי GDP) והכלכלה הגדולה בעולם במונחי PPP, כאשר בהמשך למה שנכתב מעלה, מגיפה הקורונה לא עצרה את הגידול הכלכלי הסיני ובמהלך השנתיים הראשונות למגיפה סין הייתה בין המדינות היחידות שרשמו צמיחה כלכלית!
  • סין היא אחד היעדים המובילים ליצוא הישראלי (נמצאת בטופ 5) כאשר בשנת 2021 – היצוא הישראלי לסין (של סחורות) נאמר בכ-4.4 מיליארד דולר.!!
  • מבחינת ייצוא סחורות: עד כה הסקטורים העיקריים שמובילים את הייצוא לסין כוללים:
    • חשמל ומכונות,
    • מכשירים רפואיים
    • כימיקלים ועוד

מבחינתי זה אומר, שיש פוטנציאל עצום ביצוא סחורות מסקטורים נוספים וכן פוטנציאל לא פחות גדול בהגדלת ייצוא השירותים בסקטורים השונים.

  • מכיוון שסין היא המדינה התעשייתית הגדולה בעולם – הפוטנציאל עבור פתרונות מתחום הייצור המתקדם (Industry 4.0) – הוא גדול ורלוונטי מאי-פעם!

התרבות הסינית בכללה, והעסקית בפרט, שונות מאוד מזו הנהוגה בישראל – “כן” הוא לא תמיד “כן”, אמון הוא דבר שנרכש בתהליך, לייצוג מקומי יש משמעות עצומה וההגעה לסיפורי הצלחה היא לא בין לילה. לטובת הנושאים הללו (ורבים אחרים) – הנספחות הכלכלית בבייג’ינג כולל צוות מקומי שמצד אחד דובר את השפה, מבין את תרבות המקום, קורא את הניואנסים ויכול לסייע לי ולחברות הישראליות בהבנת הסיטואציה – ומנגד – בעל מוטיבציה ועושה לילות כימים על מנת לקדם את התעשייה הישראלית מול השותפים המקומיים, לאתר הזדמנויות עסקיות ולהגדיל את העשייה הכלכלית בין המדינות.

אני קורא לכם, בתעשייה הישראלית, לפנות אליי ולצוות שלי בכל בקשה לסיוע בשוק המקומי (איתור שותף / סקר שוק / סיוע מול מפיצים ועוד); לעקוב אחריי בלינקדאין (שלי) ולקחת חלק בפעילויות השונות שלנו! אשמח לפגוש אתכם, לשמוע מכם ולסייע בכל דבר שאוכל.

צור קשר עם:

יואב חיימי

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל